Naujienos

Skrydis ir edukacija – mokyklos dovana mūsų geriausiem

Skrydis ir edukacija – mokyklos dovana mūsų geriausiems

Birželio 13 dieną dvylikai  geriausiai besimokančių, puikiai mokyklą lankančių ir gerai besielgiančių 5-10 klasių mokinių, mokykla organizavo edukacinę išvyką į Sasnavos aerodromą ir apžvalginį skrydį lėktuvu po Marijampolės apylinkes. Edukacijos metu mokiniai apžiūrėjo Sasnavos aerodromą, lėktuvų kilimo takus, jame esančius orlaivius ir kitą aviacinę techniką, stebėjo parašiutininkų pasiruošimą skrydžiams bei įspūdingus jų nusileidimo šuolius. Edukaciją mokiniams vedė mūsų mokyklos technologijų mokytojas Mindaugas Karčiauskas, kuris taip pat yra Sasnavos aeroklubo narys. Vaikams teko stebėti ir įspūdingą mokytojo Mindaugo šuolį parašiutu, kuris jam buvo jau net 356.

Didžiausią įspūdį mokiniams paliko apžvalginis skrydis lėktuvu po Marijampolės apylinkes. Lėktuvas pakilo į 600 metrų aukštį ir skrido apie 170 km/h greičiu sukdamas ratu aplink Marijampolės miestą. Skrydis truko apie 15 minučių, bet mokiniams paliko neišdildomus įspūdžius visam laikui, nes daugeliui mokinių šis skrydis buvo pirmasis jų gyvenime.

Džiugu, kad 2023-2024 mokslo metus mūsų mokyklos geriausieji užbaigia naujomis patirtimis, ilgai išliekančiais įspūdžiais ir  geromis emocijomis.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Laima Kazlauskienė