2022-2023 m.m. naujienos

Pasaulinė Žemės diena

Pasaulinė Žemės diena
Kasmet kovo 20 d. minima Pasaulinė Žemės diena. Šią dieną pas mus atkeliauja astronominis pavasaris. Pasaulinę Žemės dieną Jungtinės Tautos oficialiai paskelbė 1971 m. Žemės dienai buvo pasirinktas pavasario lygiadienis - laikas, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio taškuose.
Šią dieną diskutuojama aplinkosauginėmis temomis ir raginama priimti palankius aplinkai sprendimus. Tai diena, kai kalbama apie mūsų planetai iškilusius pavojus, aplinkosaugos būtinybę, kad mūsų veikla žydinčioje planetoje būtų nukreipta ne tik mūsų pačių gerovės ir patogumo kūrimui, bet ir Žemės turtų išsaugojimui ir puoselėjimui.
Mūsų mokykloje šią dieną paminėjo septintokai, pasveikindami grįžusius paukščius. Susipažinę su Lietuvos paukščių migracijos keliais, mokiniai dalyvavo viktorinoje ,,Ar pažįsti paukščius?“ ir kryžiažodžio raidžių margumyne ieškojo paukščių pavadinimų, interneto naršyklėse domėjosi šių paukščių išvaizda, balsais. Šeštokai domėjosi aplinkosauga. Nagrinėjo šiltnamio reiškinio priežastis, aiškinosi, kodėl reikia taupyti šilumą, vandenį, rūšiuoti šiukšles, saugoti medžius. Mokiniai spalvino atvirukus ir rašė linkėjimus mūsų planetai.
Pasaulinė Žemės diena mus ragina bei įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Tą galime atlikti kiekvienas savo kieme, namų aplinkoje. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi. Kiekvieną dieną.

 

Mokytoja Neringa Stravinskienė