2022-2023 m.m. naujienos

Fotografija – pomėgis, keičiantis gyvenimą

Fotografija – pomėgis, keičiantis gyvenimą
Spalio 19 d. ketvirtokus aplankė mūsų mokyklos buvusi mokinė Rūta Akelaitytė. Rūtai atvykimas į mokyklą sukėlė teigiamų emocijų, nes apsilankė toje pačioje klasėje, kurioje ir mokėsi būdama pradinukė. Dabar Rūta mokosi Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijoje, lanko „Jaunojo fotografo“ būrelį Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre. Baigusi gimnaziją ji planuoja pasirinkti studijas, susijusias su fotografavimu.
Rūta atskleidė daug savo pomėgių, bet labiausiai jai patinka fotografuoti. Šią aktyvią merginą su fotoaparatu rankose galima pamatyti beveik visose rajono šventėse. Ar ji tai atlieka savo noru? Taip, tai – jos pomėgis. Fotografuoti Rūta pradėjo būdama 14 metų. Ji labiausiai mėgsta fotografuoti modelius, gamtos vaizdus. Ypač patinka dalyvauti senjorų šventėse, nes pagyvenusių žmonių veiduose natūraliai atsiskleidžia teigiamos emocijos.
Ketvirtokai įdėmiai klausė pasakojimo, o Rūtai teko atsakinėti į smalsius vaikų klausimus. Rūta netgi parodė savo mylimiausias nuotraukas. Merginos kalboje išgirstas sakinys: „Fotoaparatas – mano geriausias kelionių draugas“, beveik kiekvienai nuotraukai sukurti pavadinimai, pavyzdžiui, ,,Saulės žaismas“, „Bitutės gėlė“ ir panašūs, tik įrodo ir patvirtina, kaip ji myli šį pomėgį.
Džiaugiamės, kad susitikimo metu buvo labai gražus oras, tad, išėjus į lauką, kiekvienas vaikas norėjo tapti Rūtos modeliu ir pažaisti su spalvingais rudens lapais.
4 klasės mokiniai ir tėvai spalio mėnesį vykdo fotografijų projektą ,,Rudens spalvos“, todėl šis susitikimas davė daug naudingų patarimų. Lauksime nuotraukų.
Dėkojame Rūtai ir linkime, kad svajonė – tapti profesionalia fotografe – taptų realybe!

 

Pradinių klasių mokytoja Alita Balčiūnienė