2022-2023 m.m. naujienos

Aviamodelių varžybos „Jurgio Dobkevičiaus taurė 2022“

Šiais laikais turbūt nerastume žmogaus, kuris neturėtų vienokio ar kitokio pomėgio.
Štai vieni mėgsta užsiimti sportu, kitus traukia knygų pasaulis, žūklės malonumai, ratuota technika ir t. t. O štai, kad kieno nors dėmesį patrauktų dangaus skliauto platybės, išgirstame retai.

Šiais mokslo metais Sūdavos pagrindinėje mokykloje pradėjo dirbti M. Karčiauskas, kuris buvo daugkartinis Lietuvos Respublikos aviamodelių čempionas, šešių kosminių modelių Pasaulio taurės etapų laimėtojas, o 2004 metais Lietuvos rinktinės sudėtyje dalyvavo Kosminių modelių pasaulio čempionate ir kt. Tad tik pradėjęs dirbti mokytojas greitai sudomino vaikus aviacija, lėktuvo modeliukų sportu.

2022-10-15 dieną Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijoje vyko Lietuvos F-1-N (kambariniai laisvojo skrydžio sklandytuvai) aviamodelių varžybos „Jurgio Dobkevičiaus taurė 2022“. Iš viso dalyvavo apie 50 sportininkų iš Lietuvos ir du iš Lenkijos. Marijampolės Aeroklubą atstovavo keturi sportininkai. Iš jų geriausiai pasirodė Mantas Černiauskas, kuris užėmė pirmąją vietą iki 19 metų amžiaus grupėje, o toje pačioje kategorijoje trečiąją vietą laimėjo Vladek Lunov.
Marijampolės komanda iškovojo antrąją vietą. Na, o tarp šios grupės narių buvo ir mūsų mokyklos 6 klasės mokinys Andrius Dabrila, kuris įnešė taip reikalingus taškus komandinei įskaitai.

Sveikiname mūsų mokyklos mokytoją, mokinį ir visą Marijampolės komandą, iškovojusią prizinę vietą. Linkime sklandžių skrydžių ir aukšto dangaus.