Naujienos

Nepamirštamas penktadienis Kazlų Rūdos apylinkėse

Birželio 14-oji diena penktos ir trims šeštos klasės mokiniams tapo nepamirštama: jie leidosi į žygį Agurkiškėse, kur kartu su ožkomis tyrinėjo Kazlų Rūdos miško maršrutus, o vėliau išbandė savo jėgas Stihl virvių parke.

Nuo pat ryto jautėsi ypatinga nuotaika. Nekantriai laukdami nuotykių gamtoje, mokiniai kupini džiaugsmo ir smalsumo rinkosi prie autobuso. Atvykus į Agurkiškes, mus pasitiko ūkio šeimininkai bei Morkytė, Ramunėlė ir Ragoška – žavios jų ožkytės. Sužinojome, kaip prižiūrėti šiuos gyvūnus, kuo jos minta ir kokias išdaigas mėgsta krėsti.

Pasisveikinę su ožkomis, leidomės į žygį po Kazlų Rūdos mišką. Oras buvo nuostabus, o aplinkui tvyrojo ramybė. Kelionės metu ne tik grožėjomės gamtos vaizdais, bet ir sužinojome daug įdomių dalykų apie augalus ir gyvūnus, gyvenančius miške, užkopėme į aukščiausią vietą, kur prie bendro stalo mokiniai vaišinosi ir bendravo. Šiame miške vaikai pirmą kartą mėlyniavo (pamatė ir rinko mėlynes).

Po pasivaikščiojimo atvykome į Stihl virvių parką, kur mūsų laukė ne mažiau įspūdingi nuotykiai. Lipdami lynais, kopdami tilteliais ir atlikdami kitas užduotis įveikėme įvairias trasas. Buvo ir sunkių momentų, net ir ašarų, ir gelbėjimo operacijų,  tačiau visa tai baigėsi labai lamingai ir vienas kito palaikymas padėjo įveikti visas kliūtis.

Po aktyvios dienos pavargę, bet laimingi vykome namo ir paskutinė, bet neprasčiausia stotelė – ArtGlacio ledų parduotuvė, kurioje mokiniai nusipirko ledų. Šis žygis į Agurkiškes ne tik tapo nepamirštama patirtimi, bet ir leido mokiniams suartėti tarpusavyje, sustiprinti bendradarbiavimo įgūdžius ir pajusti gamtos grožį. O linksmos akimirkos su ožkomis ir nuotykiai virvių parke dar ilgai išliks atmintyje.

 

5 klasės auklėtoja Deimantė Paršaitienė