2022-2023 m.m. naujienos

Sėkmė lydėjo viktorinoje „Daug žinosi – su pavojumi susidorosi“

Spalio 25 dieną VPGT vyko mokinių viktorina „Daug žinosi – su pavojumi susidorosi“. Mūsų mokyklos komanda „Sūdaviečiai“ pasirodė geriausiai – laimėjo I - ąją vietą. Penki aštuntokai: Karina, Airidas, Justas, Mantas ir Kostas, buvo greičiausi ir gudriausi iš septynių komandų.

Reikėjo atlikti tris užduotis. Pirmoji – išspręsti kryžiažodį. Antroji – tvarkingai ir greitai apsivilkti ugniagesio kostiumą, sujungti dvi žarnas ir bėgte jas ištiesti per visą gaisrinės kiemą. Karina apsirengė be baudos taškų, suplojo rankomis, o toliau vikriai sukosi vyrukai. Laikas buvo puikus, netruko nė pusės minutės! Trečioji užduotis pareikalavo dar daugiau komandinės darnos ir strateginio planavimo. Iš baseino teko semti vandenį, jį pilti į žarną, rankomis nustumti vandenį į kitą galą, supilti į kibirą, o tada į statinę. Pildyti tol, kol sprogs balionas. Vaikai buvo šlapi ir pavargę.

Apdovanojimai vyko iškilmingai. Kai visi jau laikė rankose dovanėles, o mes stovėjome be nieko, atėjo suvokimas, kad... LAIMĖJOME! Iškovota pirmoji vieta! Puikūs prizai – garso kolonėlės – rankose ir foto atminčiai.
Verta buvo žmogaus saugos pamokas skirti gaisro temai, ruoštis viktorinai sprendžiant kryžiažodžius, verta buvo dalyvauti, nes žinios visada pravers, o pažintis su drąsių žmonių profesija gali būti ateities svajonės išsipildymas.

 

Žmogaus saugos mokytoja Diana Maksimavičienė