2022-2023 m.m. naujienos

Saugesnio interneto savaitė 2023

Saugesnio interneto savaitė 2023

 

#SID2021 #SaugusInternete #PrisijungusiLietuva

 

Kai tiek daug gyvenimo yra virtualioje erdvėje, faktas, kad ir grėsmių ten taip pat yra daug. Vasario 7 d. yra pasaulinė Saugesnio interneto diena. Kaip ir kiekvienais metais mokykloje buvo organizuota Saugaus interneto savaitė, kurios metu vyko veiklos ir akcijos, skirtos atkreipti dėmesį į saugumą internete.

Mokyklos mokytojai ir kiti bendruomenės nariai turėjo galimybę peržiūrėti webinarą apie kibernetinį saugumą bei pagilinti žinias apie naudojimąsi išmaniais telefonais.

Mokyklos bibliotekoje vyko „Apuoko pamokėlės“. Tai praktinė veikla (plakatų gamyba), siekianti supažindinanti vaikus su saugaus elgesio internete pagrindais panaudojant Kiškio, Lapės ir Apuoko personažus. (bibliotekininkė Rasutė Vekeriotienė)

Per anglų kalbos pamokas mokiniai kalbėjo apie saugumą internete, praplėtė savo žodynus. Minčių lietaus pagalba išsiaiškino, kokia grėsmė kyla neapsaugant savo asmeninės informacijos, susikuriant itin lengvai atspėjamus slaptažodžius. Visi kartu aptarė, kokių veiksmų reikia imtis norint apsaugoti save ir klasės draugus nuo galimų pavojų bei gamino informacinius plakatus. (mokytoja Inga Ažukienė)

Žmogaus saugos pamokose 7–8 klasių mokiniai atliko įvairias užduotis, kalbėjo apie savo ir kitų patirtis, mokėsi  saugesnio elgesio internete. Mokiniai kūrė logotipą konkursui „STOP troliams internete”.  (mokytoja Diana Maksimavičienė)

Per informacinių technologijų pamokas mažesnieji mokiniai skaičiavo, kiek turi socialiniuose tinkluose draugų bei kokios grėsmės slypi, tikrino savo slaptažodžių stiprumą ir aiškinosi, kaip slaptažodis turi būti sudarytas, kad jis būtų saugus. Vyresnieji kalbėjo apie trolius, botus ir elfus, susipažino su tikromis istorijomis, kuomet neatsargus elgesys internete turėjo neigiamų pasekmių bei diskutavo, ką buvo galima padaryti, kad būtų išvengta tokių problemų.  Veiklų metu buvo išnaudotos išmaniojo ekrano funkcijos - mokiniai prisijungę prie Smart ekrano iš savo kompiuterių pildė ŽNS lentelę, dalinosi savo mintimis.

Mokyklos fojė ne tik buvo iškabinta svarbi informacija apie saugumą internete, kur kreiptis pagalbos, bet ir visi galėjo išsakyti savo mintis bendrame plakate „Aš saugus internete, nes…”. Šiame plakate mokiniai parodė,  kaip jie elgiasi internete, kad būtų saugūs. Vyko viktorina, kur visi norintys galėjo pasitikrinti savo žinias. Geriausiai pasirodė: I vieta – Lėja 5 kl., II vieta – Deimantė 6 kl., III vieta – Armandas 5 kl. Sveikiname!

Saugesnio interneto diena skirta atkreipti dėmesį į internete tykančius pavojus, tačiau saugotis reikia kiekvieną dieną. Ir kuo daugiau žinosime, tuo lengviau bus galima atpažinti grėsmes.

IT mokytoja Liuda Mikelaitienė

 

Jei pastebėjote žalingą turinį internete, praneškite!

Pagalba: Vaikų linija, Be patyčių

Daugiau informacijos rasite čia:

Draugiškas internetas,

Prisijungusi Lietuva,  

Better Internet for Kids