2022-2023 m.m. naujienos

Projektas „Easy Math“

Projektas „Easy Math“

8 klasės mokiniai su matematikos mokytoja dalyvavo tarptautiniame eTwinning projekte „Easy math”. Projekte taip pat dalyvavo mokiniai iš Turkijos, Šiaurės Makedonijos,  Bosnijos ir Hercegovinos, Moldovos, Sakartvelo, Lenkijos mokyklų.

Projekto „Easy math” tikslas – parodyti matematikos paprastumą. Mūsų projekte buvo siekiama sukonkretinti kurso temas, susiejant jas su kasdienio gyvenimo įgūdžiais, kad mokiniai išsiugdytų teigiamą požiūrį į matematiką.

Projekto metu mokiniai pagilino anglų kalbos žinias: prisistatė, kalbėjo apie matematines figūras, kūrė virtualią knygą apie plokštumos figūras, pildė apklausas prieš ir po projekto. Veiklų metu buvo nagrinėtos šios matematinės temos: tiesioginis proporcingumas, plokštumos figūros, erdvinės figūros. Taip pat mokiniai kūrė kelionės planą, kuriame turėjo numatyti tikslą ir apskaičiuoti kelionės biudžetą. Dirbdami mokiniai ugdė ne tik skaitmeninę kompetenciją, dirbo su įvairiomis kompiuterinėmis programomis (CHATTERPIX, CANVA, WORDART), bet ir  bendravimo, bendradarbiavimo bei kūrybiškumo. Keletą veiklų mokiniai darė kartu su kitų šalių mokiniais. Tai metų kalendorius, kurio kiekvienas mėnesis buvo papildytas matematinio, loginio žaidimo aprašymu. Kitas bendras darbas virtuali knyga – žinynas, kuriame visomis projekto kalbomis aprašomos plokštumos geometrinės figūros. Mokykloje buvo minimos Pi, Saugesnio interneto ir Etwinning dienos. Projekto metu labai daug dėmesio buvo skiriama e-saugumui.

Vaikams patiko kitokios veiklos, kitokios pamokos.

 

Geometrinės figūros aplink mus:

https://www.canva.com/design/DAFnr-fZC24/s1tOdKn9cpGHNul8pOQxfw/view?utm_content=DAFnr-fZC24&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Kalendorius: https://www.canva.com/design/DAFXwYt7vBc/view

Knyga: https://www.storyjumper.com/book/read/158829311/6478eb6f64f57

Projekto pristatymas:

https://www.canva.com/design/DAFlPW_wjD0/JKy3tK5q6IdhWC0T56Dwmw/watch?utm_content=DAFlPW_wjD0&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

 

Matematikos mokytoja Liuda Mikelaitienė