2022-2023 m.m. naujienos

Meduolių dekoravimas su „Tėvų klubu“

Gruodžio 19 d. mokykloje vyko edukacija – meduolių dekoravimas. Ją vedė nuostabi mama, konditerė, „Tėvų klubo“ narė Marina Tamošauskienė. Edukacija ypatinga ne tik tuo, kad ji vyko prieškalėdiniu laikotarpiu, bet ir tuo, kad joje dalyvavo šeimos.
Nėra pasaulyje kito tokio konditerinio kepinio, kurio formos gali būti labai įvairios. Tai – meduoliai. Šio deserto istorija siekia net senovės Kinijos laikus. Lietuvoje jie buvo kepami ne tik Kalėdų šventėms, bet ir kitų švenčių proga, prekiaujama turguose, jomarkuose.
Reta šeima šiandien įsivaizduoja savo šventes be meduolių, papuoštų saldžiu glajumi, kepimo. Edukacijos metu sužinojome meduolių atsiradimo istoriją ir kepimo niuansus. Sužinoję dekoravimo būdus, iškeptus pirštinės, Kalėdų senelio, eglutės, snaigės formos meduolius puošėme spalvotu glaistu bei dailinome įvairiais pabarstukais.
Meduolis ne tik mažų ir didelių smaližių mėgstamas gardėsis, bet ir puošmena ar nuoširdi dovana artimajam Kalėdų proga.

Susirinkusieji turėjo galimybę pamatyti Didvyžių socialinės globos namų gyventojų meno darbų parodą  iš vilnos ir siūlų. Parodai darbus suruošė globos namų darbuotoja Danguolė Dereškienė. Dėkojame už bendradarbiavimą ir galimybę parodyti sukurtus grožius.
Edukaciją baigėme jaukiais pokalbiais prie arbatos bei kavos puodelio. Lauksime kitų susitikimų.

 

Mokytoja Deimantė Paršaitienė