2022-2023 m.m. naujienos

Etwinning projektas „Inspired By Geometry

Etwinning projektas „Inspired By Geometry

 

7 ir 8 klasių mokiniai bei jų auklėtojos dalyvavo tarptautiniame eTwinning projekte „Inspired By Geometry“. Be mūsų, projekte dalyvavo mokyklos iš Turkijos, Slovėnijos, Sakartvelo ir Kroatijos.

Projekto veiklose daugiausia dėmesio buvo skiriama geometrijai. Geometrija yra matematikos šaka, labiausiai susijusi su gyvenimu. Ji yra vienas geriausių dedukcinio mąstymo sistemos modelių. Svarbiausias geometrijos pavyzdys kasdieniame gyvenime yra žmogų supanti gamta. Atidžiau įsižiūrėjus, įvairias geometrines figūras ir modelius galima rasti lapuose, gėlėse, stiebuose, šaknyse, žievėje...

Apie projekto patvirtinimą žinutę mokytojai gavo gruodžio pradžioje. Tai pirma veikla buvo skirta Naujųjų metų šventimui. Mokiniai kūrė tiek elektroninius, tiek rankų darbo atvirukus. Tačiau atvirukuose jau turėjo atsirasti geometrinės figūros.

Kaip ir visuose projektuose, mokiniai kūrė logotipą ir plakatą, pristatymus apie save, pildė anketas prieš ir po projekto. Anketas pildė ir mokinių tėvai.

Vasario mėnesio veiklos buvo skirtos Saugaus interneto dienai bei simetrijai. Saugumas internete yra labai svarbi tema ir su vaikais šia tema reikia kalbėti ne tik šią dieną, bet visada, nes pavojai gali užklupti bet kada. Simetrijos temai vaikai žiūrėjo įrašus anglų kalba apie simetriją, ieškojo mokykloje augalų, kuriuose pamatė simetrijos ašis, kompiuterinėmis programomis kūrė simetriškus piešinius.

Kovą šventėme Pi dieną. Mokykloje į šios dienos veiklas buvo įtraukti visi mokyklos mokiniai. Kita kovo veikla buvo „Drawing with geometry“ – braižėme naudodami geometrines figūras ir kūrėme iliuziją.

Balandžio mėnesio veikla – knygos kūrimas. Tai yra bendras visų projekto dalyvių darbas. Mokiniai rinko medžiagą pagal jiems priskirtas temas. Siekiant parodyti, kad ne tik matematika, bet ir kiti gamtos mokslai yra įdomūs, su mokiniais vykome į Varšuvos Koperniko mokslo centrą. Čia mokiniai ne tik turėjo galimybę susipažinti su mokslo atradimais, bet ir patys išbandė įvairius eksperimentus. Pati didžiausia patirtis, kai gali viską išbandyti pats.

Nuotolinių susitikimų metu, mokiniai susipažino vieni su kitais, trumpai prisistatė, varžėsi viktorinose, mokėsi kurti elektroninę knygą ir bendravo tarpusavyje.

Kadangi projekto kalba yra anglų, tai mokiniai taip pat gilino anglų kalbos žinias, atrado naujus terminus, praplėtė žodyną, ugdė socialinę ir komunikavimo kompetencijas.

Projekto metu vaikai susipažino su kitų šalių mokiniais, jų mokyklomis, taip pat pagilino anglų kalbos bei matematikos žinias, dirbo su naujomis kompiuterinėmis programomis.

Etwinning projektai visada įdomūs, patinka vaikams ir tik dalyvaudamas atrandi jų grožį.

 

Knyga: https://read.bookcreator.com/HKKGePXq9AMBksJv79g3YGWWjw73/8d8q5MmHRjerR_RcyDi61g

 

Mokytojos L. Mikelaitienė ir I. Ažukienė