Naujienos

20 metų sukakties paminėjimas, kai Lietuva tapo ES ir Nato nare

Birželio 21 d. į Sūdavos pagrindinės mokyklos salę sugužėjo gausus svečių būrys: Vilkaviškio TAU studentai, Lietuvos šaulių sąjungos nariai, Vilkaviškio savivaldybės meras A. Neiberka, Klausučių seniūnijos seniūnė J. Skystimienė, mūsų kraštietė V. Amšiejienė ir kiti.
Visa šventė buvo skirta paminėti 20 metų sukaktį, kai Lietuva tapo ES ir Nato nare. Tad pasirinkta Tėvynės, tėviškės, gimtųjų namų tema. Šventės metu susirinkusieji džiaugėsi nuotaikingais „Rudenėlio“ kolektyvo moterų šokiais, sveikinimais, apdovanojimais. Sveikinimo žodį tarė Vilkaviškio savivaldybės meras A. Neiberka, Lietuvos šaulių sąjungos nariai, mūsų kraštietė V. Amšiejienė. Klausučių seniūnijos seniūnė J. Skystimienė ne tik pasveikino Vilkaviškio TAU studentus, bet ir apdovanojo geriausiai besimokančius ir mokyklos vardą garsinusius mokinius. Sūdavos pagrindinės mokyklos direktorė E. Kociuvienė ir pavaduotoja ugdymui L. Kazlauskienė skyrė mokiniams padėkos raštus ir įteikė buvusios mokyklos mokinės Astos Gerhardt 100 Eur paramos fondo premiją 8 klasės mokinei Karolinai Vosyliūtei už gerą mokymąsi, aktyvią visuomeninę, socialinę-pilietinę veiklą, aktyvų dalyvavimą konkursuose, olimpiadose, projektuose. Šventės metu mūsų mokyklos mokiniai parodė meninę-muzikinę kompoziciją, kuri priminė, kokia trapi ir kiekvienam piliečiui svarbi Laisvė, Tėvynė, namai... Vaikai linkėjo nepamiršti savo šaknų, skiepyti meilę, pagarbą Tėvynei, jos Laisvei. Po meninės dalies visi rinkomės mokyklos kieme, kur visi dalyviai, žiūrovai galėjo paragauti kareiviškos košės, paskanauti arbatos. Pasistiprinę vaikai skubėjo į šaulių parengtą šaudymo rungtį „Tiras“, didelio susidomėjimo sulaukė mąstymo reikalaujantis sportinis žaidimas „Petankė“ bei kario amunicijos apranga, su kuria apsirengę vaikai turėjo įveikti nurodytą atstumą. Fizinio ugdymo mokytoja R. Kiškėnienė parengė sportiškas rungtis. Vaikai varžėsi tinklinio, kvadrato rungtyse, o atletiškiausi suko lanką. Meniškos prigimties vaikai ir suaugusieji galėjo piešti ant plėvelės, nutiestos tarp medžių, ar išbandyti akies ir rankos taiklumą žaidžiant smiginį ir kt.
Kiekvienas žinome, kad Tėvynė žmogui reiškia daug daugiau nei tiesiog vieta, kurioje jis gimė ir augo. Tai yra gilesnės reikšmės ir emociniai ryšiai, kurie formuoja žmogaus tapatybę, prisiminimus ir jausmus. Visos dienos veiklos tikrai neprailgo ir labai patiko vaikams, suaugusiesiems. Tokie renginiai tik dar labiau sustiprina ryšį tarp praeities ir dabarties, skatina domėtis, atminti, mylėti.