Naujienos

Kalėdinė gerumo akcija „Būk mano angelu...“

Jau tradicija tapusi pilietinė, kalėdinė gerumo akcija „Būk mano angelu“ šiemet vėl kvietė visą mokyklos bendruomenę aukoti ir suteikti džiaugsmo gyvūnams, gyvenantiems Marijampolės gyvūnų prieglaudoje „Mindraja“. Akcijos metu iš viso buvo surinkta 80 kg pašaro šuniukams ir kačiukams, gultukas, pledukų, žaisliukų ir skanukų. Net 32 kg įvairaus maistelio padovanojo patys mažiausieji mūsų mokyklos mišrios grupės „Pelėdžiukai“ vaikučiai ir jų tėveliai. Todėl nuvežti dovanas buvo patikėta jiems ir pirmokams.
Prieglaudos darbuotojas supažindino vaikus su ten gyvenančiais šuniukais, kačiukais, jų atsiradimo globos namuose istorijomis, gyvenimo globos namuose ypatumais. Sužinojome, kad šiuo metu ten gyvena virš 60 šunų ir daugiau kaip 40 kačių, kiekvienas su savo nelinksma, o kartais ir tragiška gyvenimo istorija, tačiau visi su viltimi turėti šiltus namus ir mylinčius šeimininkus. Pasinaudoję proga aplankėme iš didžiulės dovanų dėžės kyšančią kalėdinę eglę, J. Basanavičiaus aikštėje, prakartėlę, bei Poezijos parką pavirtusį į tikrą kalėdinę pasaką-su net 140 eglučių ir dekoracijų.
Nuoširdus ačiū visiems akcijos dalyviams, dėkojame už jūsų gerumą, mainais siunčiame sėkmę ir džiaugsmą. Nepagailėkite sau ir savo brangiems žmonėms gero žodžio, šypsenų ir visos didelės dovanų dėžės, pripildytos puikių įspūdžių ir emocijų.


Socialinė pedagogė Daiva Kačkauskienė