Naujienos

Elektroninės knygos ,,Neįprastos istorijos“ kūrimo projektas

Pasibaigė Respublikinis pradinio ugdymo pirmos klasės mokinių elektroninės knygos ,,Neįprastos istorijos“ kūrimo projektas.
Projektas, kurio tikslas – bendradarbiaujant su šalies pedagogais, naudojant StoryJumper programą, sukurti neįprastų istorijų elektroninę knygą, kuri leistų mokiniams domėtis knygos kūrimu ir pamėgti skaitymą, vyko du mėnesius. Prie jo prisijungė 20 šalies pirmų klasių mokytojų iš Kauno, Klaipėdos, Joniškėlio, Varėnos, Šiaulių, Utenos, Jonavos, Vilkaviškio ir bendromis jėgomis galime pasidžiaugti 116 puslapių sukurta neįtikėtinų ir įtraukiančių istorijų knyga.
Numatytos veiklos vyko trimis etapais. I etapo metu mokiniai klasėse atliko kūrybinius darbus: iš klasės mokinių vardų raidžių kortelių (ar kitu pasirinktu būdu) sudarė diagramą ir išsiaiškino, kurios raidės nesikartojo. Tada iš jų galvojo žodžius ir kūrė sakinius. Nurašydami sugalvotus sakinius, mokiniai ne tik tobulino skaitymo techniką, bet ir stengėsi gražiai rašyti bei iliustravo sakinius pasirinkta technika.
II etapo metu mokytojai su mokiniais dirbo su StoryJumper programa. Kiekviena mokykla atliktas užduotis savarankiškai kėlė ir pildė organizatorių paskirtus elektroninės knygos ,,Neįprastos istorijos“ puslapius. Savo piešinius visi papildė StoryJumper programos paveikslėliais.
III etapo metu vyko mokyklų bendradarbiavimas. Burtų keliu išsiaiškintos bendradarbiaujančios mokyklos sukūrė apibendrinančią istoriją pagal kitos mokyklos mokinių pateiktus kūrybinius darbus.
Projekto vykdymas siejamas su balandžio 2-ąja – Tarptautine vaikų knygos diena. Visi projekte dalyvaujantys pirmokai mokyklos bendruomenei pristatė sukurtą elektroninę knygą ,,Neįprastos istorijos“.
Ši knyga pirmokui – tai puiki papildoma mokymosi priemonė, nes perskaityti 116 puslapių knygą – tikras iššūkis!
Dėkojame visiems projekto dalyviams už entuziazmą ir kūrybiškumą! Tikimės, kad ši knyga įkvėps dar daugiau vaikų atrasti skaitymo džiaugsmą ir leis jiems pasinerti į neįtikėtinų istorijų pasaulį.
Kviečiame visus perskaityti elektroninę knygą ,,Neįprastos istorijos“ ir pasinerti į mažųjų kūrėjų fantazijos pasaulį.
https://www.storyjumper.com/.../read/167667351/6599f56657105

 

Pradinių klasių mokytoja Alita Balčiūnienė