2016-2017 m. m kronika

Savivalda iš arti

Devintokai per pilietiškumo pagrindų pamokas bandė išsiaiškinti, kas yra savivalda, kaip ji veikia. Pirmąją  pamoką buvo aptarta klasės savivaldos funkcijos, mokinių galimybės dalyvauti mokinių taryboje ir galiausiai pažintis su savivaldos apraiškomis mokykloje baigėsi direktorės kabinete. Mokyklos direktorė V. Nikliauzienė supažindino su direktoriaus ir pavaduotojo ugdymui pareigybėmis, papasakojo, kokius klausimus mokykla gali spręsti savarankiškai.

Antroji pamoka, skirta savivaldai, peržengė mokyklos ribas. Mokiniai vyko į Klausučių seniūniją. Devintokus šiltai priėmė Klausučių seniūnijos seniūnė Gema Skystimienė. Mokiniai buvo supažindinti su seniūnijos patalpomis, sužinojo kokiais klausimais galima kreiptis į seniūniją.

Pažintis su vietos savivalda baigėsi išvyka į Vilkaviškio rajono savivaldybę. Savivaldybės meras Algirdas Neiberka ir administracijos direktorius Vitas Gavėnas supažindino su savivaldybės patalpomis: mokiniai pabuvo mero kabinete, savivaldybės tarybos posėdžių salėje, metrikacijos skyriuje. Meras moksleiviams papasakojo apie įstatymų priėmimo procedūras, savivaldybės atliekamas funkcijas.  

 

Mokytoja Milda Viltrakytė