2016-2017 m. m kronika

Lietuvos parodų rūmuose LITEXPO paroda ADVENTUR 2017

Sausio 20 d. Sūdavos pagrindinės mokyklos 8 – 10 klasių mokinių grupė, kartu su geografijos mokytoja Vilma Simanavičiene ir technologijų mokytoja Diana Maksimavičiene dalyvavo  Lietuvos parodų rūmuose LITEXPO parodoje ADVENTUR 2017.

Parodos metu  vyko  geografijos žinių konkursas „Paragauk pasaulio, paragauk Lietuvos”. Jame savo jėgas išbandė ir šeši mūsų mokyklos mokiniai (iš viso konkurse dalyvavo 474 mokiniai iš 76 Lietuvos mokyklų).

8 kl. mokiniai Mykolas Ivanovas ir Evaldas Radišauskas, 9kl. – Gabrielė Juraitytė ir Martynas Latvaitis ir 10 kl. Emilija Denutytė bei Martynas  Lazauskas.

Mokiniai stebėjo netradicinę geografijos pamoką apie Etiopiją, kurią vedė šeši geografijos mokytojai iš įvairių Lietuvos mokyklų. Sūdaviečiams buvo smagu skaidrių nuotraukose pažinti savo geografijos mokytoją.

Visi aplankė salę, kurioje buvo pristatyti Lietuvos miestai ir miesteliai. Juos buvo galima ne tik pamatyti, bet ir paragauti. Veikė nacionalinio kostiumo paroda.  Kas domėjosi – rado daug veiklos. Buvo galima pasigaminti ir įrišti knygelę, nusifotografuoti ir pasiimti nuotrauką Šalčininkų stende, išsiųsti į  namus atvirlaiškį ir lauktuvių įsigyti visko paskanauti...

 

Mokytoja Diana Maksimavičienė