2016-2017 m. m kronika

Lietuvių kalbos savaitė „Kokia graži kalba gimtoji“

Kovo 6-10 d.,visą savaitę pradinėse klasėse vyko lietuvių kalbos savaitė „Kokia graži kalba gimtoji“.

Seimas, pabrėždamas moksleivių lietuvių kalbos žinių prastėjimą, vertindamas lietuvių kalbos išskirtinumą ir originalumą ir siekdamas atkreipti dėmesį į lietuvių kalbos, kaip kultūros paveldo, svarbą visuomenei, nusprendė 2017-uosius paskelbti Lietuvių kalbos kultūros metais. Mūsų tradicinis renginys, lietuvių kalbos savaitė, šiais metais sutapo su Lietuvių kalbos kultūros metų lietuvių kalbos dienomis, organizuojamomis visoje Lietuvoje.

Savaitės dienos buvo užimtos skirtingomis veiklomis -iliustravom eilėraščio posmą, kūrėm gražių žodžių ir posakių upę, rašėm laiškus ir kvietimus grįžtantiems į Lietuvą paukščiams, deklamavom eilėraščius. Paskutinę savaitės dieną  vyko viktorina „Moki žodį , žinai kelią“. Renginio pabaigoje buvo apdovanoti visų konkursų nugalėtojai. Padainavome dainas apie Lietuvą ir Lietuvai. Prisiminėme, kad Kovo 11-ąją reikia prie namų kelti vėliavas .

Mokykla pasipuošė vaikų darbeliais.  Išrinkome atstovus į rajoninį konkursą “Tėvynei iš vaiko širdelės“. Mokiniai buvo skatinami domėtis lietuvių rašytojų , poetų kūriniais, grožėtis gimtosios kalbos skambumu.

Visi nusprendė, kad labai graži gimtoji kalba, smagu ja kalbėti ir dainuoti.

 

Mokytoja Laimutė  Melninkienė