2012-2013 m.m. kronika

Seminaras mokiniams ,,Profesinis karjeros planavimas. Savęs pažinimas“

           Vienas iš mokyklos uždavinių – vykdyti mokyklos mokinių ugdymą karjerai, profesinį informavimą bei konsultavimą. Mokykla dalyvauja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro vykdomame projekte ,,Ugdymo karjerai ir stebėsenos modelių sukūrimas ir plėtra bendrajame lavinime ir profesiniame mokyme“. Vykdyto mokykloje ugdymo karjerai paslaugų poreikio tyrimo rezultatai parodė, kad viena iš kliūčių, trukdančių planuoti karjerą, yra savęs pažinimo stoka. Todėl į mokyklą pakvietėme Marijampolės teritorinės darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėjo pavaduotoją Ritą Mockuvienę. Ji pravedė seminarą 9 klasės mokiniams ,,Profesinis karjeros planavimas. Savęs pažinimas“.  Vyriausiųjų grupė (11-12kl.)  susidomėjusi  klausė jiems skirtos paskaitos, dalyvavo pokalbyje ,,Profesinis karjeros planavimas“. Mokiniai įgijo žinių, į ką reikėtų atkreipti dėmesį sudarant savo karjeros planą, kokios grėsmės gali užkirsti kelią jo vykdymui, kaip jas numatyti ir joms ruoštis.
            Mokinius lektorė pakvietė atvykti į Marijampolės darbo biržos Jaunimo darbo centrą, kuriame vyksta užsiėmimai  profesinės karjeros ir užimtumo klausimais. Tikimės artimiausiu metu pasinaudoti kvietimu ir dar giliau patobulinti mokinių žinias ir gebėjimus sudarant ugdymo karjerai planus, sudaryti sąlygas  gauti ir aptarti informaciją apie mokymosi ir darbo galimybes.
            Dėkojame lektorei už įdomiai ir turiningai pravestą renginį, kurio metu  mokiniai gavo atsakymus į daugelį jiems rūpimų klausimų. Mokiniai jau laukia išvykos į Marijampolės darbo biržą.


                                                                          Vilkaviškio rajono Sūdavos vid. mokyklos
                                                                           Karjeros koordinatorė Vilija Nikliauzienė

 

atgal