2012-2013 m.m. kronika

Paskutinio skambučio šventė

                Abiturientai ir jų tėveliai susirinko į Šv. Mišias, kurios buvo aukojamos už mokinių sėkmę.

Po jų poniai Princesė ir Rūkas į mokyklą atvežė 12 klasės auklėtoją ir merginų būrelį. Klasėje prasidėjo paskutinė pamoka...

-Paskutinis skambutis...Šie žodžiai kiekvienam skamba vis kitaip, - kalbėjo dvyliktokų auklėtoja Diana Maksimavičienė. - Pirmokams jie beveik nieko nereiškia. Gal tik tiek, kad reikės imti už rankos abiturientą , kuris rugsėjį atvedė jį patį į mokyklą ir vesti jį į salę, kad ten jis galutinai suprastų - tai jam skamba tas paskutinis skambutis.

 Maištingam paaugliui paskutinis skambutis sukelia pavydą: "Jiems gerai, jie jau palieka tą įgrisusią mokyklą".

Mokytojui tai dar vienas atsisveikinimas. Man jis - vienintelis...

Abiturientų tėvams ši diena - vilčių ir nerimo metas, juk jų vaikų gyvenimas pasikeis, kaip -neaišku. O ką jaučia tie, kuriems paskutinį kartą skamba skambutis, atverdamas kelią į gyvenimą ir užverdamas duris į vaikystę, žino tik jie patys.

Po to mokiniai rašė linkėjimus mokyklai, skaitė savo 5 klasėje rašytus laiškus, surašė svajones, kurias į dangų palydėjo margaspalviai balionai.

"Kilkit, lėkit tik aukštyn..."- šūkis ir balionai- buvo šios šventės tema, kurią labai išradingai papildė 11 klasės mokinių "Senoji mokykla". Jie suruošė tikrai nuostabią šventę. Abiturientai palieka mokyklą tikrai gerose rankose.

Mokyklos direktorė pasveikino dvyliktokus , įteikė padėkos raštus už įvairius nuopelnus mokyklai ir apdovanojo B.Zumerio pinigine premija geriausiai besimokantį vaikiną ir merginą. Tai Monika Radzevičiūtė ir Žilvinas Kačinauskas.

Tėvelių vardu vaikus bsveikino ir mokytojams dėkojo Ingos mama.

Kalbėjo pirmosios mokytojos, trijų bendruomenių pirmininkės sveikino mokinius.

Dvykiktokai vieningai  sušoko šokį, perskaitė šmaikštų testamentą, visiems atsidėkojo gėlėmis.

 

 

 

atgal