2012-2013 m.m. kronika

Netradicinė diena pradinukams

 

 

 

  • Pirmoji dalis : Edukacinė programa – senovės stalo žaidimai.

 Mes negalėjome atsispirti Vikingų kaimo įkūrėjų, senovinių stalo žinovų žodžiams „Praleiskite pamoką linksmai ir įdomiai - pasikvieskite viduramžių stalo žaidimų žinovus ir jūsų pamoka tikrai neprailgs: vaikai mokydamiesi žais, o žaisdami mokysis ne tik istorijos, bet ir daugelio kitų, jiems svarbių dalykų.“ Taip į mūsų mokyklą atvyko vikingė Judita, kuri pamokos trukmės užsiėmime mokiniams papasakojo nemažai istorinių įdomybių, apie tai, kaip ir iš kur atsirado senoviniai žaidimai, kas juos galėjo žaisti. Svečias pristatė ne vieną savo gamybos stalo žaidimą, kurių taisyklės labai primena visiems jau įprastas šaškes arba šachmatus.  Mokiniai išbandė savo mąstymo strategijas, proto jėgas žaisdami “Lapę ir žąsis”, “16 kareivių”, “Malūną”, “Tvirtovę”.

Pamokos pabaigoje buvo suorganizuotas trumpas reakcijos ir žinių testas, kai mokiniams buvo užduodami klausimai iš to, ką girdėjo, o greičiausiai ir teisingai atsakę gavo atminimo dovanas – senovinius iš kaulo padarytus žaidimo kauliukus.

Vaikai pakviesti toliau bendradarbiauti ir  dalyvauti originaliausio paties pasigaminto senovinio žaidimo konkurse. Jame gali dalyvauti tiek kiekvienas vaikas atskirai, tiek bendrai visa klasė. Daugiau informacijos ieškoti tinklalapyje www.vikingukaimas.lt

 

  • Antroji dalis: Kiekviena klasė  atliko kūrybinius darbus pagal įvairias veiklas:

 1 kl. „Mokomės švęsti Adventą“, 2 kl. -„Advento kalendorius“,3 kl. – „Advento eglutės žaisliukai, 4 kl. – „Uždekime paskutinę advento žvakutę“

 

  • Trečioji dalis: Popietė „Kaip gera turėti draugų“.

Sūdavos vid. mokyklos pradinukai sulaukė svečių - Žaliosios Vinco Žemaičio pagrindinės mokyklos Klausučių skyriaus pradinių klasių mokinių ir jų mokytojų.  Daug naujų žaidimų mus išmokė Klausučių seniūnijos darbuotojas Ramūnas Puodžiūnas. 1,5 val trukęs renginys visiškai neprailgo. Atsisveikindami mokinukai tarė „Iki kito karto“ ir apsikeitė dovanomis, kurios primins buvusią šventę ir joje  atrastus naujus draugus.

 Pradinių klasių mokytoja A. Balčiūnienė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

atgal