2012-2013 m.m. kronika

Išvyka į Kauną

11-12 klasių mokiniai, besimokantys matematikos A kursu, buvo nuvykę į Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultetą. Kelionės tikslas – susipažinti su gobelenų gamybos technologijomis. Tai pasiruošimas integruotai matematikos ir technologijų pamokai, kurios metu dvyliktokai spręs užduotis, ieškodami  pačių didžiausių gobelenų plotų, kurie turi atitikti tam tikrus reikalavimus. 

           Kaune mus maloniai pasitiko tekstilės katedros specialistė praktiniam studentų mokymui Raimonda Rasimavičienė. Ji papasakojo apie tekstilininkų kūrybinio darbo specifiką, parodė naujausias kompiuterizuotas  audimo stakles. Tekstilės katedros vedėja Vita Gelūnienė ir docentė Monika Grašienė parodė ir aptarė studentų kūrybinius darbus. Mokiniai stebėjo studentų kūrybinį procesą, vykusį Kauno dailės fakulteto auditorijose. Visi dėstytojai kvietė  mokinius studijuoti šioje mokymo įstaigoje ir skatino stengtis draugauti su matematika, nes kad ir kaip būtų keista,  menininkams matematika labai reikalinga.

            Šios kelionės metu ,,nušovėme kelis zuikius“: mokiniai susipažino su VDA KDF siūlomomis įgyti specialybėmis,  stebėjo gobelenų gaminimo technologijas, keramikų ir grafikos katedrų studentų darbo specifiką , pasisėmė idėjų technologijų egzamino kūrybinėms užduotims ir  dar kartą įsitikino matematikos mokslo svarba kasdieniniame ir kūrybiniame gyvenime.

 

 

 

                                                               Mokytojos Jūratė Jurkšaitienė ir Diana Maksimavičienė

 

 

          

 

 

atgal