Naujienos 2024-2025 m.m.

Paminėjome Čiurlionio gimtadienį

Mikalojus Konstantinas Čiurlionis (1875–1911) – garsiausias Lietuvos tapytojas ir kompozitorius, kurio kūriniai sujungia simbolizmą ir moderną, įkūnydami dvasinę harmoniją ir lietuvišką sielos gylį. Jo mistiška kūryba įkvepia iki šių dienų.
Minėdami 149-ąsias Čiurlionio gimimo metines 5–10 klasių mokiniai surengė dailės darbų parodą. Koliažai, tapyba akvarele, piešimas pastele ar spalvotais pieštukais buvo atlikti per dvi dailės pamokas iki rugsėjo 22 d. Mokiniai, įkvėpti dailininko motyvų ir spalvų, kūrė savo piešinius bei skubėjo eksponuoti juos mokyklos stende.
Per informatikos pamokas mokiniai sprendė viktoriną „Ar pažįstate M.K. Čiurlionio tapybą?“ Nacionalinis M.K. Čiurlionio dailės muziejus pakvietė pasitikrinti žinias apie garsiausio Lietuvos dailininko kūrybą. Qoost programėlėje reikėjo pažinti 21 paveikslą. Programėlė įvertino atlikimo laiką ir procentinę sėkmę.
Istorijos pamokų metu skaitmeninėje aplinkoje "Eduka Klasė" mokiniai atliko pateiktas užduotis, sužinojo apie dailininko gyvenimą, šeimą, kūrybą.
Ačiū IT mokytojai Daivai ir istorijos mokytojai Aurikai už dalykų integraciją.

 

Dailės mokytoja Diana Maksimavičienė