Projektai, programos » Tarptautinio eTwinning projekto veiklos 5-10 kl.

Projekto „Inspired By Geometry“ pristatymas

7 ir 8 klasių mokiniai bei jų auklėtojos dalyvauja tarptautiniame eTwinning projekte „Inspired By Geometry“. Be mūsų, projekte dalyvauja mokyklos iš Turkijos, Slovėnijos ir Sakartvelo.

Projekto veiklose daugiausia dėmesio skiriama matematikai (geometrijai). Geometrija yra matematikos šaka, labiausiai susijusi su gyvenimu. Ji yra vienas geriausių dedukcinio mąstymo sistemos modelių. Svarbiausias geometrijos pavyzdys kasdieniame gyvenime yra žmogų supanti gamta. Atidžiau įsižiūrėjus, įvairias geometrines figūras ir modelius galima rasti lapuose, gėlėse, stiebuose, šaknyse, žievėje... Pradėdami nuo gamtos šiame projekte pastebėsime mus supančią geometriją, atrasime geometriją gamtoje ir suprasime geometrijos naudą kasdieniame gyvenime, naudodamiesi skaitmeninėmis priemonėmis ir aktyvaus mokymosi metodais.

Kadangi projekto kalba yra anglų, tai mokiniai taip pat gilins anglų kalbos žinias, atras naujus terminus, praplės žodyną, ugdys socialinę ir komunikavimo kompetencijas.

Projekto metu vaikai susipažins su kitų šalių mokiniais, jų mokyklomis, mokiniai taip pat pagilins anglų kalbos bei matematikos žinias, dirbs su naujomis kompiuterinėmis programomis.

Mokytojos L. Mikelaitienė ir I. Ažukienė