2022-2023 m.m. naujienos

5, 6 kl. mokinių išvyka į Kauną

Išvyka į Kauną
Saulėtą gegužės 26 dienos rytą 5-6 klasių mokiniai iš mokyklos kiemo pajudėjo Kauno link. Šį kartą tikslas – edukacija Lietuvos sporto muziejuje. Jos metu mokiniai susipažino su pačiais aukščiausiais Lietuvos sportininkų įvairių sporto šakų pasiekimais ir laimėjimais. Matė olimpines sportininkų aprangas, asmeninius daiktus. Grožėjosi olimpiniais medaliais. Vaikai turėjo atsakyti į klausimus, o jei nežinojo, juos buvo galima rasti tarp muziejaus ekspozicijos eksponatų.
Teisingus atsakymus aptarė drauge su lydinčiu gidu.

Mokiniai aplankė ir Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejų. Susipažino su senaisiais gydymo būdais, medicininiais įrankiais. Užsuko į senąją vaistinę, matė, kaip senoviniu būdu buvo gaminami įvairūs užpilai ir tabletės.

Visi labai laukė apsilankymo batutų parke „Jump Space“. Džiaugsmui nebuvo ribų: šokinėjo, rungtyniavo, kas stipresnis ir greitesnis, ,,nardė“ kaladėlių baseine... Pasportavę vėl pajudėjo namų link.

Pakeliui dar spėta pasidžiaugti gimtadienį švenčiančio Kauno gražuole pilimi, Vyčio paminklu, pasigrožėta Nemuno ir Neries santaka.

 

Jūratė Jurkšaitienė, 6 kl auklėtoja
Rūta Kiškėnienė, 5 kl. auklėtoja