2022-2023 m.m. naujienos

Visuotinė pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“

Laisvės gynėjams atminti – visuotinė pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“
Minėdami Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną, 8 val. languose dešimčiai minučių uždegėme vienybės ir atminimo žvakutes. Po pirmos pamokos mokyklos bendruomenė buvo pakviesta į trumpą minėjimą, kurio metu ne vienas pajautė vienybės, pagarbos jausmą.
Šią dieną mokiniai dalyvavo ne vienoje nuotolinėje pamokoje. Vyresniųjų klasių mokiniai pirmos pamokos metu dalyvavo pamokoje „Sausio 13-oji liudininkų akimis“, kuri vyko Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose. Kiek vėliau, 11.15 val., ne vienas susidomėjęs klausėsi nuotolinės Dr. Norberto Černiausko, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dėstytojo, pamokos „Sausio 13-osios vertybės“. Dailės pamokų metu 5 klasės mokiniai rašė žodelį Ačiū, dailės būrelio nariai ir visi mokyklos mokiniai piešė Sausio 13-osios įvykius. Mokykloje buvo surengta Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos mokinių darbų paroda, skirta Laisvės gynėjų dienai atminti.
Pradinių klasių mokinukai susipažino su pagrindiniais įvykiais, buvusiais prieš 32 metus, žiūrėjo Lietuvos žmonių surinktas nuotraukas, prisiminė valstybės simbolius ir patys pasigamino vėliavėles.
Dalyvaudami akcijoje „Vaškas Ukrainai“, po dienos veiklų atminimo žvakučių nesudegęs vaškas buvo surinktas ir bus perduotas apkasų žvakėms gaminti. Laisvė – pirmasis ir tikrasis žmogaus ir visos tautos laimės ir gerovės šaltinis. Netekti laisvės – netekti galimybės augti ir tobulėti. Vergija ne tik žemina tautos vardą, bet menkina jos valią ir dvasią. Lietuvių tautos laisvė išpirkta tauriausių Lietuvos žemės vaikų gyvybėmis. Mes šiandien lenkiame prieš juos galvas ir, gėrėdamiesi jų žygiais, visam pasauliui skelbiame: niekada nebevergausime ir visomis jėgomis ginsime Tėvynės laisvę.