2022-2023 m.m. naujienos

Pažintis su Kybartais

Pažintis su Kybartais
Netoli nuo Sūdavos esančiame Kybartų pasienio miestelyje yra nemažai jaunam žmogui patrauklių objektų bei lankytinų vietų. Todėl kovo 17 dieną mūsų mokyklos 5–6 klasių mokiniai ir lankėsi Kybartuose. Pirmiausiai bendravome su pasieniečiais, kurie supažindino mokinius su patekimo į kitą šalį tvarka, parodė pasienio praleidimo postus, istorinę muitinę, pademonstravo įrangą, reikalingą mašinų patikrai. Susipažinome su pasieniečių profesija, kuri labai reikalinga saugant mūsų šalį.
Tęsdami pažintį su Kybartais, drauge su gidu V. Katkevičiumi aplankėme įžymias vietas: paminklą broliams Vailokaičiams, paminklą I. Levitanui, Šv. Aleksandro Neviškio cerkvę, paminklinį akmenį knygnešiams ir kt. Ekskursijos gidas pasakojo, kaip Kybartuose nuo 1972 m. buvo leidžiama „Lietuvos bažnyčios kronika“.
Paskutinis kelionės tikslas – Kybartų rūsiai. Muitinės sandėlio remonto metu 2002 m. jie buvo netikėtai atrasti. Kybartų bendruomenės iniciatyva šie rūsiai, mūryti prieš 150 metų, buvo pritaikyti lankymui.
Ši išvyka mokiniams suteikė galimybę tartum kitomis akimis pažvelgti į, atrodytų, niekuo neišsiskiriančio miestelio gyvenimą ir istoriją.

 

6 kl. auklėtoja J. Jurkšaitienė ir soc. pedagogė D. Kačkauskienė