2022-2023 m.m. naujienos

Pasaulinė sveikinimosi diena

Lapkričio 21 diena – Pasaulinė sveikinimosi diena. Šventė minima nuo 1973 metų. Ją švęsti paskatino du broliai amerikiečiai Maiklas ir Brajenas Makkomak, kovojantys prieš šaltąjį šalių karą.
Pirmos klasės mokiniai žaisdami žaidimą „Labas“, pasisveikino su visais pasaulio vaikais. Vienas kito delne nupiešė linkėjimą.
Antros klasės mokinukai susipažinę su sveikinimosi dienos atsiradimo istorija, aptarę šio gesto naudą, klausydami M. Mikutavičiaus dainos „Pasveikinkim vieni kitus“ sukūrė plakatą, kur įrašė sveikinimosi žodžius įvairiomis pasaulio kalbomis.
Trečios klasės mokiniai mokėsi pasisveikinimo dainelę „Labas rytas“, parašė laišką draugui su sveikinimosi žodeliais.
4 klasėje buvo aptarta, kiek kartų vaikai šiandien ištarė sveikinimosi žodžius. Džiaugiamės, kad ryte vaikai pasisveikina su savo artimaisiais, išėję į gatvę – su nepažįstamais, atėję į mokyklą – su draugais, mokytojais ir visais darbuotojais. Po pokalbio vaikai skirstėsi grupėmis ir kūrė komiksus, kuriuose išryškėjo, jog sveikintis gali ne tik žmonės, bet ir žaislai, gyvūnai, vaisiai. Dalyvaudami tarptautiniame eTwinning projekte „Metų laikai mano šalyje“, žodį ,,Labas“ bandėme ištarti mūsų partnerių iš Rumunijos, Turkijos, Italijos, Graikijos kalbomis.

 

Pradinių klasių mokytojos