2022-2023 m.m. naujienos

Netradicinių muzikos instrumentų gaminimas

Netradicinių muzikos instrumentų gaminimas
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų muzikinio ugdymo pagrindinis tikslas yra kaupti bei lavinti muzikinius vaiko įspūdžius, gebėjimus. Muzikuodami vaikai lavina įvairius gebėjimus. Grojimas muzikos instrumentais – vaikus dominanti, aktyvinanti, džiuginanti muzikinė veikla. Pamokėlių metu vaikai nuolat supažindinami su vienu ar kitu instrumentu, jo veikimu. Muzikinio bei aplinkosauginio ugdymo integravimo galimybės bei nauda labai didelė, todėl su mažaisiais nusprendėme pasigaminti savo mušamuosius instrumentus.
Iš jau sukauptų buityje naudojamų priemonių „Pelėdžiukai“ gamino Marakus, o „Spinduliukai“ – barškučius, kurie labai panašūs į animacinio filmo herojus Pakalikus. Savo pagamintus mušamuosius instrumentus naudosime pritardami įvairiems muzikos kūriniams.
Grojimas vaikiškais muzikos instrumentais skatina geriau įsiklausyti į kiekvieno instrumento skambesį, pajausti garsų skambesio įvairovę. Grojant labai svarbi išgaunamo garso kokybė. Siekiant kuo geresnio skambėjimo, vaiko klausa turi nuolat dirbti. Kol baigsis mokslo metai, pagaminsime dar ne vieną muzikos instrumentą.


Muzikos mokytoja Deimantė Paršaitienė