2022-2023 m.m. naujienos

Knygos „Laimės prekeivis“ įkvėptos vaikų veiklos

Naujoms knygoms atkeliavus į biblioteką, nusprendėme su viena iš jų susipažinti plačiau. Tai D. Call „Laimės prekeivis“. Šioje knygelėje pasakojama apie laimės prekeivį poną Karvelį. Jis, kaip ir visi knygos veikėjai, – paukštis. Knygos patrauklumą lemia ne tik pasakojama istorija, bet ir originalios gausios iliustracijos, vaizduojančios veikėjus. Net trijų klasių (antros, ketvirtos bei šeštos) moksleiviai, susipažindami su šia knyga, bibliotekoje praleido po pamoką.
Antrokams patiko diskutuoti apie laimę. Su ketvirtokais rašėme laimės receptą, kurį sudėjome į laimės stiklainį. Kalbėjomės apie tai, kas turi didžiausią vertę gyvenime, ar galima laimę nusipirkti prekybos centre. Susiskirstę grupėmis padėjome ponui Karveliui parduoti laimę, kūrėme reklaminį šūkį ir jį pristatėme. Su šeštokais taip pat diskutavome apie laimę, jos vertę , ką mes turime daryti, kad būtume laimingi. Visi nusprendėme, kad jei norime dovanoti laimę kitiems, turime būti laimingi patys.
Jei kam nors bus liūdna ar pritrūksit laimės – kviečiame į biblioteką. Čia Jūsų laukia trys stiklainėliai, sklidini laimės.


Bibliotekininkė Rasutė Vekerotienė