2022-2023 m.m. naujienos

Edukacija su kultūros pasu „Per marias vandens ieškoti“

Spalio 28 d. dešimtos klasės mokiniai vyko į edukacinę ekskursiją, kurios tikslas buvo pažintis su Birštonu. Pirmoji stotelė – tai 45 metrų aukščio Birštono apžvalgos bokštas. Bokštą įveikėme visi. Vaizdas nebuvo gerai matomas, nes ore tvyrojo labai didelis rūkas. Labai gaila, kad negalėjome pasigrožėti rudenišku Birštono grožiu iš paukščio skrydžio.

Antra sustojimo vieta – tai Vytauto kalnas. Mokiniai kopė į Vytauto kalną ir tik įveikę laiptais 40 m aukščio šlaitą galėjo atsikvėpti puikiai sutvarkytoje aikštelėje. Nuo jos atsiveria nuostabi Birštono miestelio ir Nemuno vingio panorama. Vaizdas gražus visais metų laikais.

O kaip neaplankius „Pramogų kalno“! Jame įrengta rogučių trasa, kurioje galima pasiekti net 40 km/h greitį, ir trasos ilgis siekia net 600 metrų. Tai smagi pramoga prieš edukacinę pamoką.

Didžiųjų Nemuno kilpų regioninio parko pastate laukė edukacija „Per marias vandens ieškoti“. Šioje edukacijoje savo paslaptis atvėrė ant sūraus požeminio vandens kupolo išaugęs miestas. Išskirtiniai jo vandenys žinomi nuo viduramžių. XIX a. tapęs kurortu Birštonas buvo patekęs į populiariausių Europos kurortų dešimtuką.

Vandens savybių pažinimas domina ir vaikus, ir suaugusius. Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti ir plėsti žinias apie vandenį: gėlą ir sūrų, požeminį, gydantį. Sūrių versmių kilmę padėjo suprasti interaktyvios schemos, tūriniai maketai, skaidrės su filmuota medžiaga. Praktinėje užsiėmimo dalyje buvo pasiūlyta dalyvauti „gurmanų konkurse“ ir tapti patyrusiais vandens žinovais. Taip pat moksleiviai sužinojo apie neįprastą kūrybos būdą, kuriam reikia vandens, fizikos žinių ir šiuolaikinių technologijų.

O kaip be ekskursijos po miestą! Gidė mus lydėjo miestu pasakodama faktus, kuriuos žino tik ji, nes tai yra jos gimtasis miestas.

Papietavę patraukėme namų link. Grįžome pilni naujų įspūdžių ir žinių.

 

Klasės auklėtoja Deimantė Paršaitienė