2022-2023 m.m. naujienos

,,Švarus vaikas - auga sveikas“

Asmens higiena – tai žinių ir taisyklių visuma, padedanti saugoti ir stiprinti sveikatą. Higieninis ugdymas yra būtinas visapusiškam vaiko vystymuisi, sveikatos palaikymui ir stiprinimui. Vyko įvairios pamokos, praktiniai užsiėmimai temomis ,,Mano švarios rankytės“, ,,Švarus vaikas - auga sveikas“, bei ,,Švarūs dantukai - sveiki dantukai“.
Rankų higiena - vienas iš pagrindinių būdų pašalinti užkrečiamųjų ligų sukėlėjus, apsaugoti organizmą nuo susirgimų. Ikimokyklinio - priešmokyklinio ugdymo grupėse pristatyta informacija apie rankų plovimo svarbą, kada būtina plauti rankas ir kaip tai atlikti tinkamai. Užsiėmimo metu buvo panaudota vaizdinė priemonė ,,Mikrobų maišelis“, kurio pagalba įtvirtinta informaciją apie rankų priežiūrą, iš arčiau susipažinta su mikroorganizmais.
Toliau kalbant apie higieninį ugdymą buvo plačiau pristatyta informacija apie bendrą asmens higieną, išdalinti lankstinukai bei mokomosios knygelės. Taip pat asmens higienos temomis
atliktos įvairios užduotys bei peržiūrėti įvairūs vaizdo įrašai.
Išskirtinis dėmesys buvo skirtas dantukų priežiūrai. Tik nuo mažens formuodami tinkamus dantų priežiūros įpročius išsaugosime gražius ir sveikus dantukus. Naudodamiesi dantų muliažu mokėmės, kaip taisyklingai valyti dantukus. Susipažinome kokie maisto produktai padeda išsaugoti sveikus dantukus, o kurie kenkia. Įtvirtino žinias peržiūrėdami animacinį filmuką ,,Colgate. Daktaras Rebitas“.

 

Visuomenės sveikatos specialistė Milda Agliniškienė