2021-2022 m.m. naujienos

Vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Sveika vasarėle-5“

Birželio 13-17 dienomis pradinių klasių mokinukams mokykloje vyko vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Sveika vasarėle-5“.

Pirmasis edukacinis užsiėmimas stovyklautojams vyko Vilkaviškio r. Nėries pagrindinėje mokykloje. Vėliau keliavome traukiniu į Kazlų Rūdos virvių parko žaidimų aikštelę. Dalis mokinių šia transporto priemone važiavo pirmą kartą. Grįžę vaikai laisvalaikį leido mokykloje.

 

Antrąją dieną pradinukus priėmė į Marijampolės knygyną „Pegasas“, kuriame dalyvavo edukacijoje „Profesijos“. Žaidė ir imitavo įvairias profesijas, dalyvavo judriame profesijų žaidime. Sekanti edukacija vyko multicentre. Čia mokiniams vyko dailės terapija, konstravo dinozaurus, žirafas ir dramblius, šoko modernius šokius. Stovyklautojai ėjo į pažintinį žygį po Marijampolės miestą, į miesto parką. Sugrįžę į mokyklą rado staigmeną - mokytoja Alita išvirė rūgštynių sriubą. O rūgštynes užaugino trečiokai mūsų mokyklos naujame darže.

 

Trečiąją dieną stovyklautojai iš pat ryto susipažino su kinologo profesija. Mokykloje svečiavosi buvusi mūsų mokyklos mokinė, dabar jau dirbanti pareigūne Kybartų pasienio užkardoje, Sandra Bacevičiūtė. Ji papasakojo apie kinologo profesiją ir visų vaikų džiaugsmui atsivedė savo tarnybinį šuniuką Bugį, kuris parodė išmoktas pamokas: ieškojo pamestų daiktų, žmogaus, rodė žaidimus su mėgstamu žaislu ir vykdė šeimininkės Sandros nurodymus. Vaikams kilo daug klausimų. Į visus juos Sandra mielai atsakinėjo.

Antroji profesija – Darbas su kompiuteriais - atrodo lengva! – įsijungi planšetę ir spaudi mygtukus. Taip ir darė mokiniai žaisdami Kahoot viktoriną ,,Šunys šunys šunys”. Taip jie ne tik apibendrino informaciją, kurią išgirdo iš Sandros, bet ir sužinojo daug įdomybių iš šunų gyvenimo. Viktoriną paruošė ir pravedė mokytoja Alita.

Maisto užkandžių pasiruošimo mokė mokytoja Neringa. Mokiniai spraginosi kukurūzus ir klasėje pasiruošė žiūrėti kiną „Didysis šunų pabėgimas“. O kaipgi kinas be spragėsių!

Su odontologo ir tatuiruočių meistro profesijomis supažindino mokytoja Alita. Mokiniai tyrinėjo pieninių ir nuolatinių dantų muliažus. Aptarė, ką sveika valgyti, kaip valyti dantis. Kiekvienas gavo dantų valymo grafiko plakatą. O skaitydami visas instrukcijas išmokome pasidaryti laikiną tatuiruotę. Mokytoja Lidija stovyklautojams padėjo papuošti naujojo daržo vazonus, maišė dažus, išgavo reikiamas spalvas ir dažė cementinius vazonus.

 

Birželio 16-ąją stovyklos dalyviai nusprendė praleisti Klausučiuose. Edukaciją pradėjome nuo Klausučių seniūnijos. Apie seniūnijos savivaldą papasakojo seniūnės pavaduotoja Aušra Katkevičienė. Paskaita buvo labai įdomi, aiški ir išsami, turėjome galimybę ne tik išgirsti apie seniūnijos darbuotojų darbą, bet ir ,,pasimatuoti“ seniūnės kėdę. Iš seniūnijos išėjome pilni įspūdžių.

Netrukus pasukome greta esančio ,,Atgimimo“ parko link. Vaikščiodami parko takais, galėjome ne tik grožėtis išpuoselėta parko aplinka, bet ir susipažinti su ten augančiais medžiais, krūmais bei spalvingai žydinčiomis gėlėmis. Pasidžiaugti parke įrengtais sporto aikštynais galėjome dalyvaudami estafečių rungtynėse bei orientacinėse varžybose. Atlikdami daugybę skirtingų rungčių galėjome ne tik pajudėti, bet ir įvertinti savo sportinius gebėjimus. Tačiau šiomis veiklomis mūsų diena dar nesibaigė. Truputį atsipūtėme, suvalgėme ledus ir savo dienos veiklas užbaigėme pleneru „Ant Šeimenos kranto“. Mūsų spalvingi piešiniai, kuriuose pasistengėme įamžinti grožį, papuoš mūsų mokyklą. Įspūdžių pilną dieną užbaigėme lankstydami spalvotus laivelius bei paleisdami juos plaukti Šeimenos upe. Palikę tolstančius upe laivelius, dalindamiesi šios dienos įspūdžiais, parkeliavome atgal į mokyklą.

 

Paskutiniąją dieną po rytinio užsiėmimo ir refleksijos mokykloje svečiavomės Sūdavos bendruomenės vaikų dienos centre „Ateitis“. Vėliau vykome į edukaciją Vilkaviškio viešojoje bibliotekoje. Vaikų laisvalaikis praleistas miesto edukacinėse erdvėse, žaidimų aikštelėse. Kiekvienam stovyklautojui išreikšta padėka Padėkos raštu už dalyvavimą stovykloje ir atsisveikinta, linkint saugios, geros, šiltos ir pilnos įspūdžių vasaros.

Džiaugiamės, kad turėjome galimybę taip įdomiai, turiningai, veikliai ir linksmai praleisti stovyklos dienas, kurios prabėgo labai greitai!

Soc.pedagogė Daiva, mokytojos Alita, Neringa, Lidija ir Gitana, mokytojo padėjėja Oksana