2020-2021 m. m. kronika

Virtualus susitikimas Rumunijoje

Pandeminė situacija koreguoja projektines veiklas, bet jų nesustabdo, tad negalėdami išvykti į planuotą paskutinį susitikimą Rumunijoje, projekto "Cultural heritage. Journey with models" dalyviai susitiko virtualiame susitikime Zoom platformoje gegužės 17 - 21 dienomis.

Virtualaus mobilumo šeimininkų rumunų pasiūlyta programa įtraukė mokinius bei mokytojus į vykdomas veiklas. Pirmąją susitikimo dieną  dalyvavome virtualioje ekskursijoje, kurios metu renginio šeimininkai supažindino su savo mokykla, šalimi, Rumunijos UNESCO kultūros paveldo objektais. Naudodami virtualias programėles mokiniai dėliojo dėliones ir patys kūrė virtualius turus po garsius kultūrinius objektus.

Kitomis dienomis,tęsdami projekto virtualias veiklas, susipažinome su garsiausiomis Moldovos bažnyčiomis,  istoriniame Sighișoara centre žvalgėmės po garsiąją Drakulos pilį, kur gyveno airių romanisto Bremo Stokerio kūrinio „Drakula“ pagrindinis veikėjas. Na o po virtualių turų etnografiniuose muziejuose, patys tapėme Rumunijos žymiąsias vietas, tautinius kostiumus, kūrėme knygų skirtukus su tautine simbolika. Didžiausias darbas visos virtualios savaitės Rumunijoje metu buvo sukurta bendra knyga „ Mūsų kultūrinis paveldas“, naudojant storyjumper programą, apie penkių projekto partnerių UNESCO vietas, tradicinius kostiumus, muziką, šokius, maistą ir papročius.

Labai tikim, kad puiki patirtis bendraujant su kitų šalių mokiniais skatins mūsų vaikus pažintisavo kraštą, skleisti gerą žinią apie jį, domėtis kitų šalių kultūromis bei bendrauti ir bendradarbiauti.

Projektas baigėsi, bet liko daug nuostabių akimirkų ir naujų draugų.

 

Projekto organizatorės: Aistė Petkevičiūtė ir Vilma Simanavičienė