2020-2021 m. m. kronika

Mokslo ir žinių diena mokykloje

...Reikia turėti šviesą su savimi

Iš savęs, kad šviestum tamsybėse

Visiems ant kelio stovintiems,

Kad išvydę patys rastų

Šviesos savyje ir eitų savo keliu.

(M. K. Čiurlionis)

 

 

 

plačiau
 
Informacija tėvams

Artėjant mokslo metams, labai svarbu ne tik būsimiems pirmokams, pradinukams, bet ir paaugliams   padėti pasiruošti mokyklai. Ypač tai aktualu po nuotolinio mokymosi, nes nemažai vaikų ir paauglių gali jausti nerimą dėl grįžimo į klases.

Dalinamės Paramos vaikams centro patarimais

 

Kaip ruoštis mokyklai kartu su vaiku ar paaugliu?

Atsisiųsti

 

 

 
 
Informacija tėvams

Artėja Rugsėjo 1-oji, visi labai nori sugrįžti į mokyklas ir dirbti įprastu būdu. Prašome paskatinti / paraginti vaikų nuo 12-os metų tėvelius vakcinuoti savo vaikus. Šiuo metu vaikus nuo 12 metų vakcinuoja ,,Comirnaty“ (,,Pfaizer“) ir  ,,Spikevax“ („Moderna“) vakcinomis. 

plačiau
 
Mokinių priėmimas į mokyklą

Mieli būsimų ikimokyklinio/priešmokyklinio ugdymo grupės mokinių, pradinio ugdymo mokinių tėveliai!

 

Priimami Jūsų prašymai dėl vaikų mokymosi 2021–2022 m. m. ikimokyklinio/priešmokyklinio mišrioje ugdymo grupėje (IUG/PUG), pradinio ugdymo klasėse Sūdavos pagrindinėje mokykloje ir Klausučių skyriuje. Priėmimo metu būtina pateikti šiuos dokumentus:

 

pageidaujančio mokytis asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (gimimo liudijimą);

– prašymą dėl priėmimo.

 

Prašymą galima užpildyti atvykus į Sūdavos pagrindinę mokyklą adresu Arminų g.1, Sūdavos k., Arminų g. 1, Klausučių sen. arba atsiųsti skenuotus dokumentus el. paštu rastine@sudavos.lt.

Prašymo forma į Sūdavos pagrindinę mokyklą ČIA

Prašymo forma į Klausučių skyrių ČIA

 

Daugiau informacijos apie mokinių priėmimą:

(8342)49748, rastine@sudavos.lt arba pagrindinės mokyklos interneto svetainėje www.sudavos.lt

Direktorė

 
 
IN MEMORIAM

 

Regina Naujokaitienė

(1935 – 2021)

 

Liepos 7 dieną žydint kvepiančioms liepoms ir dūzgiant bitėms netekome mokytojos, kraštotyrininkės, muziejininkės, bitininkės Reginos Naujokaitienės. Sunku išvardinti visas veiklas, kuriose nepailsdama kaip bitelė sukosi ši energinga moteris. Savo krašto patriotė – turbūt šis žodis tiksliausiai nusakytų jos gyvenimo prasmę.

1955 metais atėjusi dirbti į tuometinę Arminų (vėliau pavadintą Sūdavos) mokyklą, joje mokė matematikos, organizavo įvairią popamokinę veiklą. Labai mylėjo mokinius, išleido 5 abiturientų laidas. Artimas ryšys su buvusiais auklėtiniais išliko visą gyvenimą, nes auklėtoja mokėjo nuoširdžiai domėtis jų gyvenimu, džiaugtis pasiekimais. Jai rūpėjo kaimo likimas, todėl siekė išsaugoti istorinę krašto atmintį. Taip buvo įkurtas Sūdavos mokyklos muziejus, kuriame dirbdama mokytoja Naujokaitienė ne vieną mokinių kartą skatino mylėti gimtinę. Bėgant laikui Reginos Naujokaitienės rūpesčiu atnaujintame Rementiškių dvaro pastate buvo sukurtas Sūdavos krašto muziejus, įkurta Sūdaviečių etnokultūros asociacija, kurios pirmininke ji dirbo ilgus metus.

Aplinkiniai žmonės Reginą Naujokaitienę pažinojo kaip darbščią bitininkę bei mėgstantį ir mokantį bendrauti inteligentišką žmogų, kaimo švenčių organizatorę.

Šviesus Reginos Naujokaitienės atminimas ilgam išliks visų ją pažinojusių širdyse.

 

Sūdavos pagrindinės mokyklos bendruomenė

 

 

 
 
Nuotolinis susitikimas Italijoje

Viskas, kas prasideda, kažkada baigiasi. Paskutinis susitikimas nuotoliniu būdu įvyko Italijoje birželio 7 -11 dienomis. Per kompiuterio ekranus „susitiko“ penkių projekto šalių partnerių mokiniai ir mokytojai. Susitikimą organizavo italai, kurie pristatė savo mokyklą, regioną, kultūros paveldo objektus ir kitas lankytinas vietas, kurių Italijoje nors vežimu vežk

plačiau
 
,,Jaunieji miško bičiuliai'' atsisveikina su dešimtokais

Neformalaus ugdymo būrelis ,,Jaunieji miško bičiuliai'' atsisveikino su dešimtokais, kurių stipri komanda susiformavo nuo šeštos klasės

plačiau
 
10 klasės mokinių Paskutinio skambučio šventė

Baltaisiais balandžiais iš lizdo pakilę,
Apsupę gimtinėj daug ratų,
Išskrido neramūs į tolimą tylą
Prabėgę mokykliniai metai...

Paskutinis skambutis... Kartojasi kas metai. Neišvengiamai ateina kaip pavasaris, žolė, triukšmas paukščių lizduose. Ateina kas metai, bet vis kitiems. Būna vienintelis, į nieką nepanašus. Šventinis šurmulys gal ir panašus į daugelį buvusių, tačiau jis kartu ir kitoks, ypatingas.Šiais metais iš mokyklos išlydime 12 dešimtos klasės mokinių.

plačiau
 
Edukacinė pamoka su Kultūros pasu „Popieriaus transformacija – stilizuotų Panemunių pilių kūrimas“

Birželio 23 d., paskutiniąją mokslo metų dieną, 8-9 klasės mokiniai turiningai praleido Jurbarke dalyvaudami edukacinėje pamokoje su kultūros pasu. Sėkmė nusišypsojo, nes jie ne tik susipažino su „ Papje mašė“ kurdami magnetuką, bet ir kepė „auseles“. Taip pat po ilgo karantino galėjo susitikti ir pabendrauti su draugais.

plačiau
 
,,Knygų namelis" - visą parą veikianti bibliotekėlė mokyklos kieme

Baigiantis mokslo metams mokykla pasipuošė gražiu  knygų nameliu: tai lyg neįprasta visą parą veikianti bibliotekėlė, kurioje visi norintys galės palikti ir pasiimti knygas. Reikės tik praverti namelio duris ir pasiimti knygą ar žurnalą, o atsargas papildyti jau perskaityta ar nebereikalinga literatūra.

 

plačiau