2020-2021 m. m. kronika

Netradicinės pamokos su Kultūros pasu „ Vaikų žemė“

„Vaikų žemė“ ‒ tai literatūros pažinimo programa vaikams ir paaugliams. Siekia būti tokia neformaliojo ugdymo erdvė, kurios edukacinės ir kultūrinės veiklos skatintų vaikus domėtis literatūra ir ją pamilti.

Jiems svarbiausia – skaitymo džiaugsmą patiriantys vaikai! Stengiasi užkrėsti juos skaitymo malonumu per įvairiausias veiklas iš kurių viena, tai ypatingos pamokos ‒ kai apie lietuvių kalbą, istoriją, muziką ar kitą discipliną gali išgirsti iš rašytojo ar iliustratoriaus lūpų. Ieško šiuolaikinių, skaitmenizuotų ir interaktyvių būdų populiarinti skaitymą.

Mūsų mokykla pasinaudodama Kultūros paso galimybėmis, gegužės 28  d. dalyvavo  netradicinėse pamokose:

mokyklos pradinukai dalyvavo nuotolinė literatūrinėje edukacijoje "Kuriame pasaką su aktore Kristina Savickyte" ; 5-6 klasių mokiniai buvo pakviesti į nuotolinę literatūrinę edukaciją apie Didžiąją būtybių knygą su rašytoja ir iliustruotoja Kotryna Zyle; 7-8 klasių mokiniai dalyvavo nuotolinėj literatūrinėje edukacijoje apie mistinį romaną "Sukeistas" su rašytoja ir iliustruotoja Kotryna Zyle; vyriausiųjų mokinių (9-10 klasių)  laukė nepaprasta nuotolinė rašytojos Ignės Zarambaitės pamoka pagal knygą "Juodavandeniai" .

Esame įsitikinę, kad skaitymas – tai ne senamadiška veikla, ar nuobodulys, tai tikrų tikriausio nuotykio pradžia! Atvertus knygą tą nuotykį pajusti ir įkvėpti augančiam mažyliui padeda tėvai, o vyresnėliui – jau ir mokytojai ar patys autoriai. Todėl skatiname telktis visas šias grandis. Juk tik kartu sukursime skaitančią ateities visuomenę!