2020-2021 m. m. kronika

Edukacinė pamoka su Kultūros pasu „Popieriaus transformacija – stilizuotų Panemunių pilių kūrimas“

Edukacinė pamoka su Kultūros pasu „Popieriaus transformacija – stilizuotų Panemunių pilių kūrimas“

 

„Popieriaus transformacija – stilizuotų Panemunių pilių kūrimas“ tikslas – per kūrybos procesą supažindinti klasių mokinius su „Papjė mašė“ technika ir sukurti pasirinktą, stilizuotą vieną iš Panemunių pilių.

Birželio 23 d., paskutiniąją mokslo metų dieną, 8-9 klasės mokiniai turiningai praleido Jurbarke dalyvaudami edukacinėje pamokoje su kultūros pasu. Sėkmė nusišypsojo, nes jie ne tik susipažino su „ Papje mašė“ kurdami magnetuką, bet ir kepė „auseles“. Taip pat po ilgo karantino galėjo susitikti ir pabendrauti su draugais.

Edukacijoje supažindinama su dešiniajame Nemuno Jurbarko rajone esančiomis rezidencinėmis Raudonės ir Panemunės pilimis. Susipažįstama su „Papjė mašė“ masės gamyba. Dalyviai buvo aprūpinti visomis kūrybai reikalingomis priemonėmis ir medžiagomis. Dirbdami grupėje ir kiekvienas individualiai pamatė kokią plačią įvairovę galima gauti dirbant ta pačia technika. Kiekvieno dalyvio sukurtas darbelis - tai meninių bei vizualinės teorijos žinių įgijimas, praktinis jų panaudojimas užsiėmimo metu.  Po užsiėmimo kiekvienas dalyvis parsivežė savo darbelį – iš „Papjė mašė“ masės pagamintą magnetuką.

Edukacijos metu moksleiviai taip pat  susipažino su Jurbarko krašto įvairiakultūriniu kulinariniu paveldu, šventiniais bei kasdieniniais patiekalais. Mokėsi atpažinti ir išreikšti meilės kalbą per maistą. Išmoko pasigaminti suvalkietišką patiekalą - auseles.

Pasivaišinę arbata ir keptomis auselėmis pajudėjome namo. Puikiai praleista paskutinė mokslo metų diena !

8 klasės auklėtoja Deimantė Paršaitienė ir 9 klasės auklėtoja Rita Mykolaitienė