2020-2021 m. m. kronika

Antrokų integruota diena ,,Jo didenybė karalius - OBUOLYS "

Rugsėjo 1-osios pamokos metu antrokai  žaisdami žaidimą ,,2" buvo išrinkę  džiaugsmingą  integruotą dieną ,,Jo didenybė karalius -OBUOLYS". Taigi, rugsėjo 16 d. ši džiaugsminga diena įvyko, Į mokyklą  mokiniai skubėjo  nešini obuolių krepšiais. Kiti atsinešė ir kitų rudens gėrybių – kriaušių, slyvų ir namuose išaugintą melioną.Tai buvo priemonės visoms pamokoms. Atrodo, kad 5 pamokos prabėgo lyg  viena ilga pamoka, kurios metu atlikome įvairias veiklas, susijusias su  lietuvių k, matematikos, fizinio ugdymo pamokomis . Susipažinome, kokios gali būti svarstyklės, mokėmės sverti reikiamą  obuolių kiekį, surengėme komandines bėgimo su obuoliais  varžybas, dėliojome pagal svorius  mažėjimo tvarka melioną, kriaušę, slyvas ir obuolius, tardami savo vardus, rinkome balses ir jos stebuklingai pavirto obuoliais. Smalsu buvo sužinoti, kokių balsių – ilgųjų ar trumpujų - vaikų varduose  daugiausia.  Laimėjo trumpieji balsiai, jų buvo 21 obuolys, o ilgųjų balsių – tik 5. Supjaustytuose obuoliuose ieškojome sėklų. Tyrinėjome kirmėlyčių paliestus obuolius. Šalia mokyklos radome augančią obelį,apžiūrėjome jos lapus, matėme, kaip kabo obuoliai.

Klasės valandėlės metu  ne tik klausėme sekamos pasakos ,,Gražuolis obuolys. Ežių pasaka" , bet  galėjome paragauti iškepto obuolių pyrago, mėgautis obuolių sultimis ir kompotu, keptais obuoliais ir obuolių uogiene. Dėkojame Ugniaus mamai už pagalbą.

Šią dieną mokykloje primins veiklų nuotraukos ir mokiniams įteikti dalyvio pažymėjimai  bei namų darbai – vaikų nuotraukos prie savo obelų.

 

2 klasės mokytoja Alita Balčiūnienė