2020-2021 m. m. kronika

,,Olimpinis mėnuo 2020"

Olimpinis mėnuo

,,Olimpinis mėnuo"- LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, LR Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas projektas pradinių klasių moksleiviams.

,,Olimpinis mėnuo"- tai ,,vitaminas" visuomenei ir pramoga tūkstančiams pradinukų. Sūdavos pagrindinės mokyklos trečiokai ir jų mokytoja Neringa Kušlienė su malonumu dalyvauja šiame projekte, kurio pagrindinis tikslas – skatinti pradinių klasių mokinių fizinį aktyvumą. Rudenį vykstančio projekto metu mokiniai supažindinami su sportu ir sveika gyvensena, skatinami aktyviai laiką leisti pertraukų metu ir , jei įmanoma, pamokose, išbando įvairias mankštas ir žaidimus.

,,Olimpinis mėnuo 2020" šiais mokslo metais vyko rugsėjo 28 – spalio 23 dienomis.

Temos: fizinis aktyvumas, sveika mityba, vaiko gerovė, kokybiškas poilsis.

 

Įspūdžiais po projekto vykdymo dalinasi mokytoja Neringa :,,Smagiai leidome laiką su trečiokais vykdydami visas veiklas ir užduotis projektinio spalio  mėnesio "Olimpis 2020". Viso projekto metu mokiniai susipažino su superherojais: Luka, Una, Amsiu ir Ąžuolu. Į namų užduotis aktyviai įsitraukė ir mokinių tėveliai. Labai susidomėję mokiniai žiūrėjo sveikos mitybos laidą su olimpiete Egle Balčiūnaite. Vaikučiams buvo smagiausia ir skaniausia užduotis - gaminti sveiką patiekalą.. Aktyvių pertraukėlių pamokėlės praturtino mūsų klasės judriąją veiklą. Pamokoje su olimpiete Brigita Virbalyte pasimokėme taisyklingo greitojo ėjimo. Taip pat mokėmės atpažinti savo "vidinį dramblį". Trečiokai intensyviai ieškojo aukščiausio ąžuolo. Šio projekto metu trečiokai lavino bendrąsias kompetencijas. Gilino žinias apie sveiką mitybą ir gyvenseną "

 
3 klasės mokytoja Neringa Kušlienė ir socialinė pedagogė Daiva Kačkauskienė