2017-2018 m. m kronika

Pradinukų tiriamoji – mokslinė konferencija „Žemė – žmonių planeta“.

Balandžio 25 d. Sūdavos pagrindinėje mokykloje vyko 1 – 4 klasių tiriamoji – mokslinė konferencija „Žemė – žmonių planeta“. Konferencijoje svečiavosi būsimi pirmokai ir pradinukai iš Alksnėnų skyriaus.

Šioje Žemėje gyvena labai daug vaikų, kurie yra labai smalsūs. Todėl pas mus mokykloje vyksta ne tik pamokos, kuriose mokomės skaityti, rašyti ir kurti įdomius kūrybinius darbus, bet atliekame daug tyrimų, bandymų ir eksperimentų.

Konferencijos metu buvo pristatyti 8 pranešimai, kuriuose atsispindėjo pradinėse klasėse  vykstantys bandymai ir įdomi veikla.

Mokiniai buvo aktyvūs dalyviai, nes konferencijos metu  visi kartu atliko keletą bandymų: piešė ant pieno ir „sukėlė ugnikalnį“.  

Šis renginys kūrybiškai įsipynė ir į vaikų ekologinės sampratos ugdymą. 

Mokytojos džiaugiasi pasiektu rezultatu-vaikų žibančiomis akimis, atradimo džiaugsmu. Ši veikla formavo mokinių pažinimo, kūrybiškumo, socialumo ir mokymosi mokytis kompetencijas, skatino  gabius mokinius užsiimti juos dominančia sritimi. .

Sūdavos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos dalijasi  gerąja pedagogine patirtimi ir kartu ieško naujų pasaulio pažinimo ir kitų mokomųjų dalykų integracijos galimybių.

Visiems dalyviams buvo įteikti mokslininko – tyrinėtojo pažymėjimai.

 

Pradinių klasių mokytojos