2017-2018 m. m kronika

Pirmoji 9 klasės mokinių išvyka į Švedijos kapitalo įmonę "Triplan LT"

Integruotas technologijų modulis "Lietuvos ūkio šakos" skirtas 9 klasės mokiniams. Jo metu mokiniai turi galimybę susipažinti su profesijomis gamybos vietose.

Pirmoji išvyka į Švedijos kapitalo įmonę "Triplan LT" įvyko todėl, kad ten dirba Gabrielės mama. Smagu, kad ji sutarė dėl mūsų apsilankymo. Daugelis nežinojo, kad prie geležinkelio, pramoninėje zonoje, jau 10 metų veikia plastiko liejinių gamykla. Jos produkcija naudojasi garsūs prekybos ženklai, pvz. Ikea.
Plastiko savybės šiais laikais taip ištobulintos, kad jo gaminiai galimi naudoti visur ir pakeisti daugelį metalinių detalių įvairiuose įtaisuose. Gaminiai greitai formuojami, išlaiko dideles apkrovas ir yra ilgaamžiai, pasižymi puikiomis techninėmis savybėmis. Šie faktoriai daro jas populiarias visame pasaulyje.

Po to apsilankėme Vilkaviškio kelių tarnyboje. Sužinojome kiek kelių, autobusų aikštelių, kelio ženklų ir t.t. prižiūri šios tarnybos darbuotojai. Pamatėme druskos kalną laukiantį žiemos ir br... visai nesinorėtų į darbą 4 val. ryto, ypač žiemą.

Todėl nuvykome į Darbo biržą išsiaiškinti kokia situacija rajone, kokių profesijų darbuotojų reikia, apie kokią profesiją verta pagalvoti. Čia su mokiniais bendravo Jūratė Drunienė.

 

Ekskursiją organizavo technologijų mokytoja Diana Maksimavičienė