2017-2018 m. m kronika

Mažieji tyrinėtojai

Sūdavos pagrindinės mokyklos priešmokyklinės ir ikimokyklinės mišrios ugdymo grupės ugdytiniams ši savaitė (lapkričio 20-24 d.)kupina įspūdžių. Teko ne tik pamatyti, išgirsti, pajausti, bet ir sužinoti ,  patiems išbandyti, tyrinėti.

21 dieną vyko edukacinė pamoka „Smagūs bandymai“. Ją pravedė Aisčio mamytė. Buvo išmėginti bandymai su namuose turimomis priemonėmis: druska, soda, actu. Vaikučiai su druskos pagalba suteikė kiaušiniui „gyvybės“- kiaušinis galėjo ne tik stovėti, bet ir plaukti. Actas su soda pripūtė balionų ir padėjo pagaminti drambliams dantų pastos.

 Aisčio mama taip pat pakalbėjo apie saldainių žalingą poveikį dantukams ir parodė, kaip iš "Skittles" saldainiukų galima pasidaryti gražią vaivorykštę.

 Priešmokyklinukai susipažino su pirmos klasės mokytoja.

22 dieną sulaukėme svečių iš Sūdavos kaimo bibliotekos. Į grupę atvyko bibliotekininkė Renata. Vaikai,  klausydamiesi Renatos sekamos šiaurietiškos pasakos,  ne tik sužinojo svetimos šalies paslapčių, bet ir  pasimokė, kaip  daryti mažus stebuklus -  bulvę pavertė sekamos pasakos veikėjų figūrėlėmis.  Sumaišę porą spalvelių, išgavo trečiąją, naują atspalvį.

 Ne tik vaikučiai patirtus įspūdžius  perteikė piešiniais, bet ir jų mieli žaisliukai – mašinytės, meškiukai, lėlytės padėjo įgyvendinti jų įspūdžius.

Pedagogės ir grupės vaikučiai dėkoja Aisčio mamytei bei  bibliotekininkei už suteiktą džiaugsmą vaikučiams.

Vaikučiai laukia tokių renginių ir kviečia mamytes gruodžio mėnesį atvykti į grupę sekti pasakų.

 

Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Zita Kučiauskienė