2017-2018 m. m kronika

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytinių šventė "Ką išmokau, sužinojau"

Š. m. spalio 10d. vyko  ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytinių tėvų, globėjų susirinkimas, į kurį sugužėjo visi vaikų tėveliai.

Direktorė V. Nikliauzienė, pavaduotoja ugdymui L. Kazlauskienė pasidžiaugė nauja mišria ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupe, bendravo su tėveliais rūpimais klausimais. Socialinė pedagogė D. Kačkauskienė  kalbėjo apie vaikų socialinį – emocinį ugdymą, supažindino su LR švietimo ir mokslo ministro 2017 m. rugpjūčio 3 d. įsakymu Nr. V-625 „Dėl rekomendacijų mokykloms dėl smurto artimoje aplinkoje atpažinimo kriterijų ir veiksmų, kilus įtarimui dėl galimo smurto artimoje aplinkoje patvirtinimo“.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė, kartu su tėveliais, svečiais džiaugėsi greita ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytinių adaptacija mokykloje, kalbėjosi apie ugdomąją veiklą, supažindino su vaikų mėnesio pasiekimais.

Mokytoja pabrėžė, ugdant vaiką pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo(si) programą, siekiama, kad vaikas augtų: sveikas, orus, bendraujantis, smalsus, kuriantis, sėkmingai besiugdantis. Todėl tėvų ir pedagogų bendradarbiavimas ir bendravimas sukuria vaikui geriausias ugdymosi galimybes. Vaiko mokymasis  žaidžiant yra pagrindinis jo ugdymosi būdas. Vaiko mokymasis turi būti džiaugsmingas ir entuziastingas.

Vaikučiai mielai parodė programėlę ,,Ką  išmokau, sužinojau“.  Tėveliai džiaugėsi, kad  jų vaikučiai jau pripratę prie naujos aplinkos, draugų, yra drąsūs, aktyvūs, nuoširdūs. Visi kartu dainavo, šoko, žaidė žaidimus.

Tėveliai įsitikino, kad  svarbu ir tėvų nuoširdus bendravimas su mokykla, nes tėvai, jų namai, aplinka, didis lobis - tai praktinės priemonės, kurios reikalingos vaiko ugdymui.

 

Tėvų komiteto sekretorė  Oksana Butkeraitienė