2017-2018 m. m kronika

Europos saugaus eismo diena su mokyklos jauniausiais ugdytiniais

Spalio mėn. 13d. pas ikimokyklinukus ir priešmokyklinukus atvyko bendruomenės pareigūnė Vilija Grybauskienė su savo kolegomis ir šuniuku  Amsiumi.

Bendruomenės pirmininkė, kaimo bibliotekininkė, visų mūsų laukė bendruomenės namuose. Policijos pareigūnai parodė filmuotą medžiagą apie telefoninius sukčius, apie saugų eismą kelyje. Taip pat su vaikais daug bendravo, diskutavo tema ,,Be patyčių ir smurto“.  Vaikai atviravo, kad jie yra tėvelių, draugų mylimi, niekas jų neskriaudžia, niekas iš jų nesityčioja.  Ir patys taip nesielgia. Ypač vaikus nudžiugino šuniuko  Amsiaus apsilankymas.

Vaikučiai pasivaišinę šermukšnių arbatėle, pyragėliais, nešini po knygelę  ,,Draugaukime“, po atšvaitą  ,,Tavo angelas sargas kelyje“, su  spalvelių komplektėliu, pakilia nuotaika, kupini įspūdžių, grįžo į namučius.

Tokios praktinės pamokėlės ugdytiniams labai naudingos tobulėti. Todėl jau esame aptarę , kokiomis temomis ir ateityje bendrausime. Nes vaikui svarbu ne tik išgirsti, bet ir paliesti, pajusti, pajausti , pamatyti, užuosti.

 

 Priešmokyklinio ugdymo pedagogė  Zita Kučiauskienė