2016-2017 m. m kronika

X – ASIS BĖGIMAS, SKIRTAS MOKSLININKO KALBININKO JUOZO SENKAUS TAUREI LAIMĖTI

Dešimtąjį bėgimą kalbininko-mokslininko Juozo Senkaus ir Klausučių seniūnijos seniūnės taurėms laimėti pasitiko lietinga spalio 7-oji diena.

Dalyviai startavo Teiberių kaime prie sodybos, kurioje gyveno Senkų šeima. Šioje sodyboje dabar gyvena Vitalija ir Jonas Jokūbaičiai, kurie bėgimo dalyvius vaišino Senkų sodo obuoliais. Į startą stojo 77 dalyviai  iš įvairių rajono mokyklų, kuriuos sveikino Klausučių seniūnijos seniūnė Gema Skystimienė bei premjeras Algirdas Butkevičius.

Finišo vietoje sportininkus pasitiko didelis būrys Didvyžių socialinės globos darbuotojų ir globotinių.       Po finišo sportininkai buvo vaišinami arbata, o svečiai -suvalkietišku plokštainiu.

 J.Senkaus taurę laimėjo ir absoliučiu nugalėtoju tapo Pilviškių ,,Santakos“ gimnazijos  mokinys Jonas Sinkevičius, 2200m distanciją įveikęs per 8.08.8.

Merginų grupėje  seniūnijos seniūnės taurę laimėjo ir absoliučia nugalėtoja tapo Sandra Navickaitė, distanciją įveikus per 9.11.05.

Buvo išaiškinti ir medaliais apdovanoti visų amžiaus grupių prizininkai. Be dėmesio neliko nė vienas dalyvis. Sūdavos pagrindinė mokykla kiekvienam dalyviui įteikė varžybų dalyvio diplomą .

Vaikų amžiaus  grupėje nugalėtojais tapo Viktoras Vekeriotas, Ernesta Adomaitytė iš Alvito pagrindinės mokyklos, prizininkais – Ignas Skrockis, Domas Ližaitis iš Alvitos pagrindinės mokyklos ir Aurėja Kukytė iš Vilkaviškio pradinės mokyklos, Kamilė Didvalytė iš Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos.

Jaunučių amžiaus grupėje nugalėtojais tapo Matas Striokas iš Alvitos pagrindinės mokyklos, Ramoškevičiūtė Greta iš Sūdavos pagrindinės mokyklos. Prizininkais –Ignatavičius Aurimas iš Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos,  Bastytė Danielė, Martynas Latvaitis  ir Sinkevičiūtė Liveta  iš Sūdavos pagrindinės mokyklos.

Jaunių amžiaus grupės nugalėtojai – Jonas Sinkevičius iš Pilviškių "Santakos" gimnazijos ir Račiukaitytė Giedrė iš ,,Aušros“ gimnazijos. Grupės prizininkai : Butkevičius Klaidas, Mackevičius Simas iš Sūdavos pagrindinės mokyklos, Samanta Lukaševičiūtė iš PRC  ir Uknevičiūtė Ieva iš Kybartų Kristijono Donelaičio gimnazijos.

 Jaunuolių grupės nugalėtojai – Vekerotas Tautvydas ir Radzevičiūtė Jurga iš Pilviškių ,,Santakos“ gimnazijos. Prizininkai – Pilipavičius Rokas, Malvina Juraitytė, Šipaila Vytenis ir Sakalauskaitė Neringa iš Pilviškių ,,Santakos“ gimnazijos.

Suaugusiųjų grupės nugalėtojai – Justas Ciganas ir Sandra Navickaitė. Prizininkas Andrius Grygelaitis.

 

Šventės dalyvius sveikino Sūdavos pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja Laima Kazlauskienė, Sūdaviečių etnokultūros asociacijos pirmininkė Regina Naujokaitienė, kuri pristatė šventės rėmėjus, pažymėjo įžymaus kraštiečio nuopelnus Lietuvai, perdavė dukros Linos Senkutės-Kašėtienės, sūnaus Lino Senkaus, brolio kunigo Kazimiero Senkaus sveikinimus ir padėką visiems bėgimo dalyviams bei svečiams.

                 

 Kūno kultūros mokytoja metodininkė, Varžybų teisėja  Rūta Kiškėnienė