2016-2017 m. m kronika

Praktinė popietė „ Advento belaukiant”

Adventas- laikas, kada žiemos nykumas žada viltį – sugrįžtančią saulę, laikas, kada ramybėje ir gerume krikščioniškas pasaulis laukia užgimstančio kūdikėlio Jėzaus. Šis laikas mums primena, kad žmogaus egzistencijai reikalingas ir dvasinis augimas. Šiuo laikotarpiu norisi dalintis gerumu, širdžių šiluma su savo artimaisiais ir šalia esančiais.

Lapkričio 23 d. paraginome mamytes trumpam nustumti darbus į šalį ir skirti laiką sau ir savo vaikučiams. Pakvietėme pradėti kurti stebuklingą švenčių laukimą ir pasigaminti Advento vainiką – mielą ir prasmingą namų aksesuarą, kuris džiugins šiuo tamsiuoju laiku. Juk sekmadienį, lapkričio 27-ąją, prasideda ypatingas laikas – didžiųjų metų švenčių laukimas – Adventas.

 Į svečius pasikvietėme floristę Ingą Kanapskienę, kuri mums išdavė paslaptį, kaip sukurti šį nuostabų stebuklą. Ji kantriai  mus mokė ir dalinosi savo patirtimi bei negailėjo patarimų, o kai reikėjo, tai ir savo ranką pridėjo.

Ši popietė ištirpo kaip žvakė. Susibūrimas turėjo teigiamą emocinį užtaisą: į namus šios šiltos ir jaukios popietės dalyviai skirstėsi lydimi gražaus pasibuvimo džiaugsmo, gavę gerų emocijų. O svarbiausias tikslas - parsinešti į namus savo rankomis pagamintą nuostabų advento vainiką, kurio kvapas ir rusenančių žvakių liepsna įneš į kiekvieno namus ramybę bei šventinę nuotaiką.

Dėkojame dalyvavusioms mamytėms ir jų vaikučiams. Šiltų ir jaukių švenčių !

Klasės auklėtojų metodinės grupės pirmininkė Deimantė Paršaitienė