2016-2017 m. m kronika

Integruotas projektas „Kalėdinė žvaigždė“

Paskutiniąją 2016 metų mokslo dieną, gruodžio 23-iąją, prieš pat kasmetines mokinių žiemos atostogas, mokykloje vyko integruotas projektas „Kalėdinė žvaigždė“, kurio tikslas – ugdyti dorines savybes, meilę senosioms lietuvių Šv. Kalėdų laikotarpio tradicijoms pasitelkiant integruoto ugdymo principus.

plačiau
 
Pažintinė-ekskursinė išvyka į Vilnių

Visai prieš mokinių atostogas, gruodžio 21 d., Vilkaviškio r. Sūdavos pagrindinės mokyklos 5-8 klasių mokiniai ir vienuolika Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazistų kartu su lietuvių kalbos mokytoja Rita Mykolaitiene, matematikos mokytoja Jūrate Jurkšaitiene ir kūno kultūros mokytoja Rūta Kiškėniene išsiruošė aplankyti senąsias Vilniaus archeologines vietoves, pamatyti atrastus per kasinėjimą lobius bei pasidomėti senaisiais ir šiuolaikiniais fizikiniais technikos išradimais. 

plačiau
 
„Šv. Kūčių stalas, papročiai, tradicijos, burtai“

2016-12-23 diena Sūdavos pagrindinės mokyklos Alksnėnų skyriuje buvo skirta renginiui puoselėjančiam papročius ir tradicijas „Šv. Kūčių stalas, papročiai, tradicijos, burtai“.

plačiau
 
ADVENTAS - KALĖDŲ LAUKIMO METAS

Adventas subūrė mokyklos bendruomenę ir sudarė sąlygas visiems moksleiviams ir jų tėvams aktyviai dalyvauti įvairiuose renginiuose, kurie atspindėtų lietuvių liaudies Advento ir Kalėdų laukimo papročius ir tradicijas. 

plačiau
 
Tėvų susirinkimas-susitikimas „Prie apskrito stalo“

Gruodžio  16 d. (penktadienį) vyko 10 klasės mokinių  tėvų susirinkimas- susitikimas Prie apskrito stalo“

plačiau
 
Asmens higiena

Gruodžio 15 d. Alksnėnų skyriaus  mokiniams vyko paskaitėlė, kurios metu buvo priminta asmens higienos reikalavimai. 

plačiau
 
Konkursas „ Aš galiu rinktis“

2016 m. gruodžio 8 d. S. Nėries pagrindinėje mokykloje mūsų mokyklos 7 klasės 5 mokinių ir socialinės pedagogės komanda dalyvavo Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuotame konkurse „Aš galiu rinktis“

plačiau
 
"Nepamirškime senų tradicijų ir papročių"

Alksnėnų ikimokyklinės grupės "Ryto rate" susiliejo dabartiniai papročiai su jau tėvų primirštomis,vaikų nepažintomis, bet labai vaikus sudominusiomis tradicijomis...

plačiau
 
Baigėsi respublikinis konkursas "Olympis 2016 - Rudens sesija"

Lapkričio 30 d. baigėsi respublikinis konkursas "Olympis 2016 - Rudens sesija". Dėkojame mokytojoms: Alitai Balčiūnienei, Laimutei Melninkienei, Neringai Kušlienei, Ritai Mykolaitienei už mokinių paruošimą ir skatinimą dalyvauti.

 

Edukacinių konkursų „Olympis 2016 - Rudens sesija“ rezultatai

 

Dovanų rinkinys

plačiau
 
Tarptautinis informatikos ir informacinio mąstymo konkursas „Bebras“

Lapkričio 7-11 dienomis vyko tarptautinis informatikos ir informacinio mąstymo konkursas „Bebras“. Mūsų mokykla taip pat dalyvavo konkurse. Iš 5-10 klasių savo žinias pasitikrino net 42 mokiniai. Rezultatai nudžiugino ir mokinius, ir mokytoją.

plačiau