2016-2017 m. m kronika

Ketvirtokų ir priešmokyklinukų bendravimo tradicijos

Kovo 15 dieną ketvirtos klasės mokiniai priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučiams pravedė „Matematika aplink mus“ pamoką. Būsimieji mokinukai turėjo galimybę susipažinti su pamoka, klase, na, o ketvirtokai parodė, kad yra jau dideli ir moka globoti, rūpintis jaunesniaisiais draugais.

plačiau
 
Kalbų popietė „Mokykimės kartu“

„Kalba – neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis. Kalba mums leidžia bendrauti su kitais: dalytis mintimis, jausmais, prisiminimais...“Taip 2017 m. kovo 10 d. 13val. prasidėjo linksma bei kupina geros nuotaikos kalbų popietė „Mokykimės kartu“, inicijuota anglų kalbos mokytojos Aistės Petkevičiūtės. 

plačiau
 
„Lietuvos istorijos žinovas“ mūsų mokykloje

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija 2017 m. kovo 10 d. pakvietė į trečiąjį Nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“. Konkursu siekiama prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe.

plačiau
 
Nacionalinio diktanto konkursas Sūdavos pagrindinėje mokykloje

Vasario 24 dieną Lietuvoje ir lietuvių bendruomenėse užsienyje dešimtą kartą buvo rašomas Nacionalinis diktantas ir varžomasi dėl raštingiausio suaugusiojo ir mokinio vardo. Pirmą kartą diktantas buvo organizuojamas darbo dieną, penktadienį, todėl konkurse sudalyvauti panoro ir dalis Sūdavos pagrindinės mokyklos mokinių. 

plačiau
 
Lietuvių kalbos savaitė „Kokia graži kalba gimtoji“

Kovo 6-10 d.,visą savaitę pradinėse klasėse vyko lietuvių kalbos savaitė „Kokia graži kalba gimtoji“

plačiau
 
Kaziuko mugė

Kovo 3 dieną mokykloje šurmuliavo tradicinė  ir visų laukiama Kaziuko mugė

plačiau
 
Žiema, žiema, bėk iš kiemo!

Užgavėnės – viena gražiausių žiemos švenčių. Šią šventę prieš Gavėnią, likus 7 savaitėms iki Velykų, savomis tradicijomis švenčia visas pasaulis. Vasario 27 d. visi Sūdavos pagrindinės mokyklos mokiniai kartu su lietuvių k. mokytoja Rita Mykolaitiene ir pradinių klasių muzikos mokytoja R. Slabodiene nutarė prisiminti senąsias liaudies tradicijas ir triukšmingai išvyti žiemą bei pasitikti pavasarį.

plačiau
 
Užgavėnės Alksnėnų skyriuje

Paskutinę žiemos dieną Alksnėnų skyriuje vyko Užgavėnių šventė. 

plačiau
 
Pradinukų "Protmūšis" Pilviškių "Santakos" gimnazijoje

2017 m. vasario 14 dieną Pilviškių „Santakos“ gimnazijoje vyko Vilkaviškio r. savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių mokinių konkursas „Protmūšis“. Mūsų mokyklos komandą sudarė 1 kl. mokinė Goda Katkevičiūtė, 2 kl. mokinė Ernesta Vitkauskaitė, 3 kl. mokinys Martynas Kučiauskas, 4 kl. mokinė Gustė Bendoraitytė.

plačiau
 
Netradicinė neformalaus ugdymo būrelio „Dailės magija“ pamoka

Panaudodami atviras ugdymosi aplinkas, neformalaus ugdymo būrelio „Dailės magija“ nariai vyko į Vilkaviškio pradinę mokyklą.

plačiau