2016-2017 m. m kronika

,,Dviračiu į auksaspalvį rudenį 2016‘‘- sveiko gyvenimo būdo pavyzdys

Būrelio ,,Jaunieji miško bičiuliai“ nariai  rugėjo 26 d. nutarė dalyvauti dviračių žygyje ,,Dviračiu į auksaspalvį rudenį 2016‘‘, kurį organizavo Vilkaviškio miesto bendruomenė. 

plačiau
 
Konstitucijos egzaminas išlaikytas

Rugsėjo 27 dieną vyko pirmasis Konstitucijos egzamino etapas.  Šiemet jubiliejinį dešimtą egzaminą laikė  23 mūsų mokyklos ir Pilviškių „Santakos“ gimnazijos Sūdavos skyriaus mokiniai. 

plačiau
 
Išvyka į bendruomenės namus "Virbalio vartai"

Efektyvindami pamokos organizavimą panaudojant atviras ugdymosi aplinkas , 9 ir 7 klasės mokiniai vyko į  „Virbalio vartų“ edukacinę programą  „Duonutės kelias“.

plačiau
 
P.Palilionis "Lapų pasaka"

P.Palilionio pjesė "Lapų pasaka" ne tik lavino vaiko norą pažinti, domėtis, bendrauti, bendradarbiauti , bet ir pirmokams suteikė žinių apie sveiką gyvenimo būdą.

plačiau
 
TALENTŲ ŠOU

Įgyvendinant mokyklos uždavinį "Siekti mokinių asmenybės brandos ūgties skatinant ugdymosi pažangą atitinkančias individualias galimybes" rugsėjo 23d. 3 klasėje vyko „Talentų šou“. Šį renginį savarankiškai organizavo klasės seniūnė IevaVyšniauskaitė ir klasės aktyvas.

plačiau
 
NEPAMIRŠK!!!

Nepamiršk, kad 1941-1943 m. Žyniuose buvo vykdomas žydų holokaustas – šoa! Tokią žinią vieni kitiems rugsėjo 23 dieną perdavė Sūdavos pagrindinės mokyklos mokiniai. 

plačiau
 
Pirmokų pažintis su Vilkaviškiu

Rugsėjo trečią savaitę pirmos klasės mokiniai savo mokslus paįvairino kitose ugdymuisi skirtose aplinkose, todėl buvo organizuota išvyka į Vilkaviškį.

plačiau
 
Penktokai okupuoja muziejus

Įgyvendindami mokyklos uždavinį "Efektyvinti pamokos organizavimą panaudojant atviras ugdymosi aplinkas", penktokai kartu su istorijos mokytoja Milda Viltrakyte nusprendė pirmąją istorijos pamoką pravesti mokyklos muziejuje. 

 

plačiau
 
Nacionalinis konkursas „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“

Irma Babušytė šiame konkurse užėmė II-ją vietą.  Jos darbas „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių kelias" sudarytas iš triptiko ,sukurto karpinių technika.

Konkurso organizatoriai: Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, Švietimo ir mokslo ministerija.

Konkurso tikslas – skatinti jaunimą domėtis Lietuvos istorija, kūrybiškai pažvelgti į istorinius įvykius, ugdytis pilietiškumą.

plačiau
 
Rugsėjo 1 -oji

Takai laukų ir vieškeliai pražydo

Margom kuprinėm, kaspinų gėlėm...

Ir ilgesio taip ilgesingai žydro

Prismilko toliai pakelėm.

Suvirpa nerimu tyra erdvė rugsėjo,

Skambučių vyturiai vėl tylą drums.

Liepsnok, širdie, ir šilumą pasėjus,

Neleisk vilčių užtemdinti audroms...

 

Su RUGSĖJO 1- ąja!

plačiau