2016-2017 m. m kronika

Integruotas projektas "Skaitymo džiaugsmas: nuo grožinio teksto raiškiojo skaitymo iki ekranizacijos"

Lapkričio 11 d. 3 ir 4 pamokos vyko netradiciškai, nes visi 5-10 klasių mokiniai vykdė  mokytojos Ritos inicijuotą, integruotą projektą "Skaitymo džiaugsmas: nuo grožinio teksto raiškiojo skaitymo iki ekranizacijos", kurio tikslas - skatinti mokinius skaityti grožinės literatūros kūrinius ir skaityti ne bet kaip, bet garsiai...

5-6 klasės, vadovaujamos bibliotekininkės Rasutės, garsiai skaitė S. Nėries eiliuotą poemą „ Eglė, Žalčių karalienė“ , atliko užduotis grupėse, peržiūrėjo filmą ir aptarė jį.

7-8 klasės kartu su socialine pedagoge Daiva skaitė Kazio Borutos romano „ Baltaragio malūnas“ ištraukas, dirbo grupėse, peržiūrėjo ir aptarė muzikinį lietuvišką filmą „Velnio nuotaka“ .

9-10 klasių mokiniai su mokytoja Birute  garsiai skaitė Homero  „Odisėją“, taip pat peržiūrėjo ir aptarė filmą.

Mokyklos mokinių savivalda prisidėdama prie šio projekto, nori priminti mokiniams, mokytojams ir kitiems mokyklos darbuotojams, kad skaitykloje, mokinių poilsio zonoje, veikia jų pačių inicijuota „ Mainų biblioteka“, kurios tikslas - skatinti mokinius daugiau skaityti, dalintis turimomis knygomis su kitais. Būkite aktyvūs ir geranoriški. Perskaitę knygą, atneškite į mainų lentyną, o sau pasiskolinkite kitą. Nepamirškite grąžinti.

 

Mokyklos mokinių tarybos pirmininkė Gintarė Matukaitytė ir socialinė pedagogė Daiva Kačkauskienė