2015-2016 m.m kronika

Stojame į „Lutučiukų“ klubą

       Žurnaliukas „Lututė“ pradėtas leisti 1995 metais. Daugiau nei 10 metų bendraujant su aktyviausiais gamta besidominčiais vaikučiais, jų tėveliais, darželių auklėtojais ir pradinių klasių mokytojais, jaunųjų gamtininkų bei miško bičiulių būreliais, 2007 metų pabaigoje kilo idėja įsteigti neformalųjį jaunųjų šalies gamtą mylinčių vaikų klubą "LUTUČIUKAI" . Klubo sumanytoja – žurnalo „Lututė“ redaktorė Lina Marmaitė-Snitkienė. Tikimės, kad klubas bus neakivaizdinė jaunųjų gamtininkų mokykla, kurios nariai turėtų ne tik atlikti jiems pateiktas užduotėles, darbelius, bet ir galėtų dalyvauti bendruose renginiuose, šventėse, stovyklose ir išvykose į gamtą, kartu keliauti, susirasti naujų draugų ir bendraminčių. Per pirmus du mėnesius į šūkį „Susikibkim už rankelių visi LUTUČIUKAI ir kartu keliaukim po nuostabų gamtos pasaulį“ atsiliepė beveik 800 jaunųjų gamtos mylėtojų. Kasdien klubo narių gretos auga. Praėjus pusei metų po steigiamojo klubo susitikimo, LUTUČIUKŲ gretose jau yra 1200 vaikų iš visos Lietuvos. LUTUČIUKŲ klubo 1 metukų gimtadienį jau šventė daugiau nei 1700 mažųjų gamtos mylėtojų. Klubo nariais tapti niekada nevėlu.

          Norint įstoti į LUTUČIUKŲ klubą reikia atlikti užduotį – darbelį apie Lututę (pelėdžiukę). Tai gali būti piešinys, lipdinys, karpinys, mezginys, drožinys ar kt. Darbelį reikia pristatyti į klubą. Tada naujam nariui išsiųsime LUTUČIUKŲ  klubo nario pažymėjimą ir ženklelį. 

         Sūdavos pagrindinės mokyklos mokiniai atskirai po vieną nesiregistruos. Visus norinčius, pirmų ir antrų klasių mokinius,   dalyvauti užregistruos mokytoja Neringa Kušlienė. Trečios ir ketvirtos klasių mokiniai jau yra įstoję į Lutučiukų klubą.  Registracija vyks vienu metu  todėl, kad stovyklose ir renginiuose, jei būsim pakviesti,  galėtumėm dalyvauti visi kartu.

       Visi Lutučiukų darbeliai bus eksponuojami Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejuje ir Lutučiukų klubo internetinėje svetainėje www.lutute.lt – Lutučiukų klubas, skyrelyje „Užduotėlės“.

 

             Pradinių klasių mokytoja Neringa Kušlienė