2015-2016 m.m kronika

Motinos dienos minėjimas „Tau , mano mamyte“

Motinos dienos minėjimas Sūdavos pagrindinėje mokykloje buvo netradicinis. Šventės „Tau, mano mamyte“ metu skambėjo mokinių dainos ir gražūs žodžiai mamytėms bei mamos kartu su savo vaikais dalyvavo edukacinėje žvakių liejimo pamokoje.

Pradinių klasių mokiniai savo mamas pradėjo sveikinti prisimenant visus metų laikus. Supratome, kad vaikai myli savo mamas kiekvieną dieną, kiekvieną akimirką. Pradinių klasių mokiniai nors dar visai nedideli, tačiau mamytėms padovanojo prisiminimų puokštę apie savo, nors ir neilgą, bet jau nueitą takelį nuo kūdikystės iki pradinės mokyklos. Renginio metu vaikų suvaidintame pasirodyme atspindėjo trys gyvenimo etapai: „KŪDIKYSTĖ“, „VAIKYSTĖ“ ir „MOKYKLA“.

Penktos klasės mokiniai parodė nuotaikingą spektakliuką „Kaip įnoringa princesė ieškojo princo“. Susirinkusius į šventę džiugino linksmos mokinių dainos, kurias dovanojo choro būrelį lankantys mokiniai bei solistės. Renginio metu mamoms buvo įteiktos pačių mokinių pagamintos dovanėlės. Norintys buvo pakviesti į bitininkės E. Augulienės edukacinį užsiėmimą „Vaško artelė“, kurio metu mamos su savo vaikais liejo bei suko vaškines žvakes.

Renginiu visai šeimai buvo siekiama suartinti mokyklos bendruomenę su mokinių šeimomis,  skatinti šiltesnius jausmus santykiuose tarp šeimos narių, priminti, kokie šeimos nariai yra svarbūs vieni kitiems. Ši mokinių surengta mamos dienos šventė dar kartą įrodė, kad jautrios akimirkos visus suvienija ir primena, kad šeima – didžiausia vertybė.

 

Anglų kalbos mokytoja Deimantė Paršaitienė ir pradinių klasių mokytoja Neringa Kušlienė